Menu
RSS

Καλός καιρός αλλά προσοχή στους ανέμους

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την Κρήτη με τους ανέμους να δημιουργούν κάποια προβλήματα

 λόγω ενίσχυσης τους, σε αρκετές  περιοχές του νησιού. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει λίγο υψηλότερες τιμές κυρίως το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή, ενώ από την Δευτέρα θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της επαναφοράς του Βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, του Ετησία ή το κοινώς γνωστό Μελτέμι.

Για όσους θα ταξιδέψουν στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα Κεντρικά και τα Βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, το ΣαββατοΚύριακο, πιθανά και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Η θερμοκρασία όμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα από αύριο Σάββατο.

Στη Κρήτη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι απαιτείται μια ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των Δυτικών ανέμων που προβλέπεται να σημειωθεί τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής με εντάσεις που πιθανά κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 5 – 6 Μποφώρ.

Επειδή η ενίσχυση των Δυτικών ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί  τις νυκτερινές ώρες καλό θα είναι να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας αλλά να δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη πυρκαγιάς. Επιπλέον προσοχή απαιτείται και από τους ναυτιλλόμενους, μιας και η ενίσχυση των ανέμων αναμένεται να προκαλέσει υψηλό κυματισμό στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη. Οι άνεμοι από τη Δευτέρα θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους και θα ενισχύονται από την Τρίτη, ενώ αναμένεται να διατηρηθούν έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με πρόσκαιρες εντάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών για την Κρήτη :

 

Σάββατο 12 Αυγούστου

Καλός καιρός

Άνεμοι Δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις που θα φθάνουν τα 4 Μποφώρ, κατά τόπους έως και τα 5 Μποφώρ. Ενίσχυση των ανέμων αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αρχικά από τα δυτικά του Νομού Χανίων και προς τις νυκτερινές ώρες η ενίσχυση αυτή θα επεκταθεί και ανατολικότερα, η ένταση των ανέμων θα φθάνει τα 5 – 6 Μποφώρ, ενώ κατά τόπους (κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης) θα φθάνει και τα 7 Μποφώρ. Οι άνεμοι αυτοί θα διατηρηθούν ενισχυμένοι έως και την Κυριακή το πρωί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει υψηλότερες τιμές με την ελάχιστη να κυμαίνεται περίπου στους 24°C,  ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί από 32 έως 34 °Cστα βόρεια, κατά τόπους βέβαια και ιδιαίτερα στα νότια θα είναι λίγο υψηλότερες.

Κυριακή 13 Αυγούστου

Καλός καιρός

Οι Δυτικοί άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού καθώς και σε κάποιες περιοχές της ενδοχώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθούν με εντάσεις έως και τα 4 Μποφώρ. Τις βραδινές ώρες της Κυριακής αναμένεται να εξασθενήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση και θα κυμανθεί από 23 έως 32 °C, με τις εξαιρέσεις βέβαια κάποιων περιοχών που θα σημειώσουν λίγο υψηλότερες τιμές.

Δευτέρα 14 Αυγούστου

Καλός καιρός

Οι άνεμοι θα κάνουν την εμφάνιση τους από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει σταδιακά έως και τα 4 Μποφώρ, ευνοώντας φυσικά και την έναρξη κυματισμού στις βόρειες παράκτιες ζώνες του νησιού.

Η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο ακόμη με την ελάχιστη στους 22 °Cκαι τη μέγιστη να κυμαίνεται γύρω από τους 30 °Cστα Βόρεια, ενώ στα Νότια θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα.

Τρίτη 15 Αυγούστου, Δεκαπενταύγουστο

Καλός καιρός

Οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις στα 4 έως 5 Μποφώρ στα βόρεια, ενώ κατά τόπους στα νότια θα είναι περισσότερο ενισχυμένοι φθάνοντας στα 6 τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ. Μικρή εξασθένηση θα παρουσιάσουν τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με την Δευτέρα.

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη, με τους Βόρειους ανέμους να εμφανίζονται αρκετά ενισχυμένοι, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας έτσι ένα υψηλό κυματισμό στις βόρειες ακτές που απαιτεί μία ιδιαίτερη προσοχή, όπως επίσης και μέγιστη προσοχή απαιτείται στον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην ενδοχώρα και στα νότια τμήματα του νησιού.

meteocrete.gr

back to top