Menu
RSS

Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Τιμητική εκδήλωση και Συνοδική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Αυγούστου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ενθρόνιση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγιου Μηνά.

Στις 7.30 το απόγευμα θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγιου Πέτρου η επετειακή τιμητική εκδήλωση.

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1933 στα Μιξόρρουμα Ρεθύμνης. Τις εγκύκλιες σπουδές του πραγματοποίησε αρχικά στο Γυμνάσιο Αρρένων Ρεθύμνης και στη συνέχεια φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης. Σπούδασε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Κολλέγιο του Αγίου Βονιφατίου στο Warminsterτης Αγγλίας. Διετέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μπρίστολ, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσαμου και Σελινου και σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Στις 9 Ιουνίου 1975 εξελέγη παμψηφεί υπό της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Μητροπολίτης Κυδωνιας και Αποκορώνου.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε παμψηφεί Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, υπέρτιμο και έξαρχο Ευρώπης στις 31 Αυγούστου 2006 στο Φανάρι, το Μεγάλο Μήνυμα εδόθη στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2006. Διαδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο.

Πηγή: cretalive.gr

back to top