Menu
RSS

Πρώτος ψεκασμός για τη δακοκτονία στον ν. Χανίων

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει ο πρώτος ψεκασμός φέτος για την καταπολέμηση του δάκου, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων σε μέλη της “Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων”.
Τα μέλη της “Ενωτικής Ομοσπονδίας” πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στον οποίο και κατέθεσαν έγγραφο υπόμνημα με τα αιτήματα και τις θέσεις τους.
Ειδικότερα οι αγρότες μίλησαν για καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα της παραγωγής.
Τόσο στους ίδιους όσο και αργότερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης επισήμανε πως «δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στη δακοκτονία, είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ωστόσο την τελευταία 8ετία με το να κάνει τους διαγωνισμούς για τα φυτοφάρμακα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για την προμήθεια τους. Ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω αφού εμείς ως Περιφέρεια έχουμε φυτοφάρμακα μόνο για τον πρώτο ψεκασμό που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα».
Στο υπόμνημα τους οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων αποζημιώσεις για ζημιές σε ελιές και αμπέλια από τα καιρικά φαινόμενα, να μην επιβαρυνθούν για τους δασικούς χάρτες και το περιβαλλοντικό τέλος κα.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα
 
back to top