Menu
RSS

Εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη του οικισμού Γερανίου στο Δήμο Πλατανιά

“Εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη του οικισμού Γερανίου στο Δήμο Πλατανιά” Μετά από συστηματικές προσπάθειες και παρεμβάσεις ετών του Δήμου 

«Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 131/16.6.17 τχ ΑΑΠ), μετά από συστηματικές και επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Πλατανιά, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη του οικισμού Γερανίου του Δ. Πλατανιά, γεγονός που δίνει πλέον οριστική λύση σ’ ένα χρόνιο και μείζον ζήτημα που αποτελούσε τροχοπέδη για την ορθολογική χωροταξική και πολεοδομική ανάπτυξη της περιοχής, τα τελευταία είκοσι χρόνια».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Πλατανιά, παρουσία των πρώην Δημάρχων κ.κ. Γεώργιου Τζαγκαράκη και Ιωάννη Κοτσιφάκη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Δασκαλάκη και Κώστα Μπεμπλιδάκη και του προέδρου της ΤΚ Γερανίου κ.Νικολ.Παπανουδάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη «αυτό ήταν το τελευταίο βήμα, μιας χρονοβόρας και επίπονης διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από 20 περίπου χρόνια από τον τότε Δήμαρχο κ. Κοτσιφάκη, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται από τον πρώην Δήμαρχο κ. Τσαγκαράκη, φτάνοντας στη σημερινή ημέρα, όπου μετά από συστηματικές και στοχευμένες προσπάθειες και παρεμβάσεις ετών της παρούσας δημοτικής αρχής  – από το 2011 -  καταφέραμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού, που θέτει πλέον ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ως προς τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης του οικισμού και βάζει τέλος στο καθεστώς ασάφειας και αυθαιρεσίας που επικρατούσε έως σήμερα. Η ολοκλήρωση του εν λόγω πολεοδομικού σχεδιασμού θα διασφαλίσει ταυτόχρονα την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και παράλληλα θα ενισχύσει τη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πλατανιά προσέθεσε ότι «πριν από την έγκριση και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του ΠΔ, προηγήθηκε η εκπόνηση μιας σειράς μελετών ,κατά την τελευταία εξαετία  από το Δήμο Πλατανιά (γεωλογικών, περιβαλλοντικών, οριοθέτησης ρεμάτων) καθώς και η επεξεργασία και αναμόρφωσή του». Αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών, ήταν να παρθούν οι από 2/07/2014  4η Συνεδρία  Πράξη 21, και 8/10/2014 9η Συνεδρία  Πράξη 62, Γνωμοδοτήσεις  του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), με τις οποίες εισηγείται την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης καθώς και οι  141/2017  και 33/2017 γνωμοδοτήσεις του ΣΤΕ και η έκδοση στην συνέχεια του προεδρικού διατάγματος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί και να εγκριθεί η Πολεοδομική Μελέτη Γερανίου και να ικανοποιηθεί σήμερα ένα μακροχρόνιο, κοινό αίτημα, κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και ειδικότερα τον Υπουργό Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,κ. Γιώργο Σταθάκη, τους πρώην δημάρχους Πλατανιά κ.κ. Γεώργιο Τζαγκαράκη και κ. Ιωάννη Κοτσιφάκη, τους  συνεργάτες τους, την Μελετήτρια κ.Ιωάννα Μελάκη , τον Τοπογράφο Μηχανικό κ. Σταύρο Παπαγρηγοράκη και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πλατανιά

back to top