Menu
RSS

Απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ Πλατεία Σούδας και Ποταμός Μορώνης

Ένταση στη συνεδρίαση της δημοτικής ενότητας Σούδας.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει για το έργο του ποταμού Μορώνη, καθώς μέσα σε δύο μήνες θα ανοίξει ξανά το πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εντάξουμε το έργο.

Σε ότι αφορά το έργο της ανάπλασης της πλατείας,τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, πιθανόν όμως να καταφέρουμε να το εντάξουμε και να χρηματοδοτηθεί άμεσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που έγινε στο Πολύκεντρο της Σούδας, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης, με αφορμή την αρνητική εξέλιξη που υπήρξε σε σχέση με την ένταξη και χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων.

Για ανεπάρκεια κατηγόρησε τη Δημοτική αρχη η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Νάνσυ Αγγελάκη. «Εμείς στηρίζουμε και θα στηρίξουμε την προσπάθεια για να προχωρήσουν αυτά τα δυο έργα», συμπλήρωσε η κ. Αγγελάκη.

Η κ. Αγγελάκη κατηγόρησε επίσης τη Δημοτική Αρχή οτι δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή για να εντάξει το έργο της πλατείας.

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε.μια γροθιά, όταν πρόκειται για έργα που αφορούν το Δήμο Χανίων».

Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Βλαχάκη για έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Όταν θα κατεβείτε από το λεωφορείο της εξουσίας, θα έχετε πάρα πολλούς απέναντί σας», συμπλήρωσε.
«Ήδη δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε με αυτά που κάνετε», είπε απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Βλαχάκη.

«Αν ενδιαφερόταν ο Δήμαρχος θα έπρεπε να ήταν σήμερα εδώ και όχι να ασκεί κριτική και να μιλά για κροκοδείλια δάκρυα μέσω του διαδικτύου», κατέληξε την τοποθέτησή του ο κ. Παπαδογιάννης.

«Αν έστελνε εμένα ή τον Περάκη για να πάμε να διεκδικήσουμε, θα είχαμε πάρει τα εργα. Όλα είναι θέμα διεκδίκησης», είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Κεμεσιδης.

«Πρέπει να δει ο Δήμαρχος ότι η πλατεία της Σούδας είναι η προτεραιότητα του Νομού και να διεκδικήσει το έργο» κατέληξε.

«Πρέπει να πάρουν θέση και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύουν από την Ανατολική Κρήτη. Έχουν θέση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Χανίων για το έργο; Ποια είναι αυτή; Επί δημαρχίας Σκουλάκη ήταν πιο εύκολο να ενταχθεί σε πρόγραμμα το έργο», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Σούδας κ. Γιάννης Περάκης.

«Συνεργαστείτε με τις υπηρεσίες, βάλτε το Δήμαρχο σας να διεκδικήσει», είπε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, απευθυνόμενη στον αντιδήμαρχο Χανίων.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο.κ. Σκουλακης επικοινώνησε για το θέμα αυτό με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

«Αν δεν ξεσηκωθεί η Σούδα να κλείσει το λιμάνι δεν θα γίνει τίποτα», είπε από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Λειψακης.

«Είμαστε υπέρ του έργου της ανάπλασης της πλατείας αλλά είναι απαράδεκτο ότι δεν προβλέπει τίποτα για τα καταστήματα της ανατολικής πλευράς. Απειλούνται 45 ,θέσεις εργασίας», τόνισε ο καταστηματάρχης Γιώργος Κουργιεράκης.

Η συζήτηση ήταν έντονη και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ανέβηκαν οι τόνοι. 

ΠΗΓΗ – KRITI24.GR

back to top