Menu
RSS

Ηράκλειο - Συνεχίζεται η ομηρεία επιχειρηματία

Ηράκλειο - Συνεχίζεται η ομηρεία επιχειρηματία

Όμηρος απαγωγέων παρέμενε μέχρι χθες ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίες, ενώ συνεχίζονται από την αστυνομία οι έρευνες.

 Σύμφωνα με το “Βήμα”, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οι ειδικοί διαπραγματευτές που έφθασαν από την Αθήνα στην Κρήτη μιλούν για μία αρπαγή που ίσως διαρκέσει μέχρι το Πάσχα, λόγω των σημαντικών δυσχερειών που έχουν προκύψει, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται οποιαδήποτε εξέλιξη κάθε στιγμή.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας κάνουν λόγο για «μία αρπαγή που είναι άψογα σχεδιασμένη, με δράστες που έχουν σημα- ντικές επιχειρησιακές δυνατότητες, με ειδική μέριμνα ώστε να αποφευχθούν λάθη προηγούμενων απαγωγών με αραιές ειδικές επικοινωνίες και με εντυπωσιακά με- γάλες απαιτήσεις».

Παράλληλα έχει ήδη επιχειρηθεί να δημιουργηθεί ένας «αχνός» κύκλος υπόπτων κυρίως από την Κρήτη αλλά και εκτός αυτής, ενώ δεν αποκλείουν και συμμετοχή αλλοδαπών στην αρπαγή του επιχειρηματία. Με κύριο μέλημα και στόχο του σχεδιασμού να υπάρξει αίσια έκβαση, χωρίς εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Να αποφευχθεί οποιαδήποτε αιφνιδιαστική κίνηση και το συντομότερο δυνατόν ο 54χρονος να επιστρέψει στην οικογένειά του.

Για την προέλευση της συγκεκριμένης εγκληματικής επιχείρησης τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Επισήμαιναν στο “Βήμα” ότι «στο νησί υπάρχει σαφώς οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα με τουλάχιστον 100-120 ποινικούς που επιδεικνύουν μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, έχουν τη δυνατότητα προμήθειας οπλισμού ενώ γνωρίζουν όλα τα “κόλπα” με τα κινητά για να μην εντοπίζονται από την Αστυνομία. Πολύ δε περισσότερο που τώρα έχουν τις δυνατότητες της διαδικτυακής επι- κοινωνίας».

πηγη - το βήμα

back to top