Menu
RSS

Κρητικιά η νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Κρητικιά η νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία

Hαντεισαγγελέας εφετών Ελένη Τουλουπάκη αναλαμβάνει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Ελένης Ράικου η οποία συνοδεύτηκε με σοβαρές καταγγελίες για την εν εξελίξει έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία (10 έναντι 1) έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα και επέλεξε την κ. Τουλουπάκη για να υπηρετήσει στο νευραλγικό πόστο για τα επόμενα δυο χρόνια.

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήδρευσε η Πρόεδρος του ΑΠ Βασιλική Θάνου ενώ μετείχε και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου καθώς και μέλη από το ανώτατο δικαστήριο και την Εισαγγελία του ΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΑΔΣ, διαφορετική γνώμη για το πρόσωπο της νέας εισαγγελέως διαφθοράς είχε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος πρότεινε άλλους αρχαιότερους στην ιεραρχία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ήδη μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που συνδράμουν το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς με αντικείμενο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Τουλουπάκη έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, που αφορούν λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψε στη Χάγη, με συναδέλφους της , όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα PanamaPapers.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

back to top