Menu
RSS

Αρπαγή Κρητικού επιχειρηματία

Αρπαγή Κρητικού επιχειρηματία

Με πιθανή αρπαγή γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία ηλικίας περίπου 50 ετών, το όνομα του οποίου είναι συνδεδεμένο με μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος

, ασχολείται από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες χθες,το σύνολο νευραλγικών υπηρεσιών της αστυνομίας στην Κρήτη αλλά και στο επιτελείο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα.

 

Στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τη συνοδεία περιπολικών μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ειδικοί διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, έφτασαν από την Αθήνα στο Ηράκλειο για να μετέχουν σε όλες τις αστυνομικές ενέργειες με σεβασμό στην αγωνία της οικογένειας του επιχειρηματία και σε συνεννόηση μαζί της.

Από το φωτογραφικό και οπτικό υλικό του αυτοκινήτου του Κρητικού επιχειρηματία είναι προφανές ότι εκτός από τη σύγκρουση που έχει προκληθεί στο εμπρόσθιο αριστερό πλάγιο τμήμα του στο ύψος του αριστερού τροχού, το αυτοκίνητο φέρει ισχυρά χτυπήματα «πιθανόν από βαρύ αντικείμενο», τόσο στο καπό της μηχανής του αυτοκινήτου, όσο και στο μπροστινό παρμπρίζ του οχήματος.

 

Ταυτόχρονα το στοπ καρέ του αυτοκινήτου κατά τη στιγμή της μεταφοράς του στο Αστυνομικό Μέγαρο  δείχνει ότι οι δράστες έσπασαν το αριστερό τζάμι από την πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου.

 

Ένα από τα πιθανότερα σενάρια είναι οι άγνωστοι να είχαν στήσει καρτέρι στον επιχειρηματία και όταν τον εντόπισαν ένα όχημα προπορεύτηκε του δικού του άλλο όχημα τον ακολούθησε σχεδόν από πίσω του και στο επίμαχο σημείο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο τον εγκλώβισαν προξενώντας το ατύχημα.

 

Η φορά του αυτοκίνητο του επιχειρηματία, φαίνεται να ήταν προς τα Καλέσα, το γεγονός ότι τα δύο οχήματα που τυλίχθηκαν στις φλόγες, περίπου στις 4 το μεσημέρι έξω από το ΠΑΓΝΗ, στο νότιο τμήμα του, βρίσκονται στην ακτίνα την ευρύτερη με την περιοχή του εγκαταλειμμένου οχήματος, οδηγεί τις αστυνομικές αρχές κατ' αρχήν σε εξέταση σοβαρή σύνδεσης των δύο περιστατικών.

Άλλωστε, τα δύο καμένα οχήματα, όταν κατασβήστηκε η πυρκαγιά από την Π.Υ. δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, γεγονός που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές να εικάζουν βάσιμα ότι αυτά ήταν κλεμμένα.

 

 

Τι βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε το ΙΧ

 

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η υπόθεση αρπαγής, βρέθηκαν υπολείμματα από φανάρι και από ένα τζάμι του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και στην άκρη του δρόμου σημάδι από τη ρόδα του αυτοκινήτου, που πιθανότατα εμβόλισε το αυτοκίνητο του γνωστού επιχειρηματία, εκεί ακριβώς που βρέθηκε παρατημένο το πολυτελές αυτοκίνητο και από όπου ειδοποίησαν οι άνθρωποι την αστυνομία. 

 

 

Πώς ξεκίνησαν όλα

 

Η υπόθεση θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή. Υπό άκρα μυστικότητα και διακριτικότητα οι αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα κρίσιμα σημεία, για να διαπιστώσουν κάτω από ποιες συνθήκες χάθηκαν τα ίχνη του γνωστού επιχειρηματία καθώς όλα δείχνουν ότι είχε πέσει θύμα κακόβουλης ενέργειας, προφανώς αρπαγής με άγνωστα κίνητρα μέχρι στιγμής καθώς κανείς δε γνωρίζει αν μετά την εξαφάνιση η οικογένειά του έχει ενημερωθεί από οποιονδήποτε για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι χειρισμοί είναι κρίσιμοι και οι ώρες κυλούν δραματικά τόσο για την οικογένεια του επιχειρηματία αλλά και τις διωκτικές αρχές που φέρουν τεράστιο βάρος για την διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Στα Καλέσα επικεντρώθηκε το βάρος των ερευνών του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ. τρακαρισμένο μεταξύ Άνω και Κάτω Καλεσών ενδεχομένως του επιχειρηματία, γεγονός που οδηγεί στην εικασία ότι αν είναι δικό του ή των δραστών προηγήθηκε σύγκρουση των οχημάτων και στη συνέχεια απαγωγή του.

 

Με τη συνοδεία περιπολικών το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας "Μερσεντές", που εντοπίστηκε στα όρια της κατοικημένης περιοχής, τρακαρισμένο από την πλευρά του οδηγού απομακρύνθηκε με τη συνδρομή γερανού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, διόλου τυχαία οι διωκτικές αρχές εξετάζουν προσεκτικά τη φαινομενικά ασύνδετη υπόθεση με τα δύο οχήματα που εντοπίστηκαν φλεγόμενα στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ, ένα 4Χ4 και ένα αυτοκίνητο τύπου ΒΜW, τα οποία παραδόθηκαν ταυτόχρονα στις φλόγες σε ένα σημείο όπου συχνά εγκαταλείπονται κλεμμένα και χρησιμοποιημένα σε εγκληματικές ενέργειες οχήματα.

Πηγή: Νέα Κρήτη

back to top