Menu
RSS

Αλυτα προβλήματα για την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Αλυτα προβλήματα για την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Νέα παρέμβαση για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου Μαν. Συντυχάκης με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας καθώς άλυτα παραμένουν αρκετά προβλήματα.

 Οπως σημειώνει ο κ. Συντυχάκης, από τις 27 Ιανουαρίου έχει καταθέσει το ΚΚΕ σχετική ερώτηση για τα χρόνια προβλήματα στη Ψυχιατρική Κλινική, αλλά δεν απάντησε ο Υπουργός μολονότι «μεσολάβησε ο προβλεπόμενος χρόνος που απαιτείται, με βάση τον κανονισμό της Βουλής».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η λειτουργία της Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση».
Ο κ. Συντυχάκης κάνει λόγο για «τεράστια κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και απουσία προσωπικού ασφαλείας», για «απουσία τμήματος Οξέων Περιστατικών, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό» και για «ακαταλληλότητα του κτηρίου της κλινικής».
Καταλήγοντας ρωτά τον Υπουργό: «Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό ασφαλείας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Τη δημιουργία τμήματος οξέων περιστατικών για την κάλυψη του συνόλου των αυξημένων αναγκών. Την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων, ως αναγκαία προϋπόθεση για την αναβάθμιση και διάθεση ενός σύγχρονου, ικανού και ασφαλούς χώρου λειτουργίας της κλινικής».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

back to top