Menu
RSS

Στο εδώλιο για τις τηλεφωνικές απάτες

Στο εδώλιο για τις τηλεφωνικές απάτες

Στο σκαμνί θα καθίσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στις 3 Απριλίου,  ένας 41χρονος Βούλγαρος που είχε αναστατώσει Ηράκλειο και Λασίθι με τηλεφωνικές απάτες , με τη βοήθεια συνεργών του.

Χαρακτηριστική υπόθεση εκείνη μίας ιδιοκτήτριας καταστήματος στον Άγιο Νικόλαο στην οποία τηλεφώνησαν και ανακοίνωσαν πως η κόρη της είχε δήθεν εμπλακεί σε τροχαίο με θύμα ένα παιδί και έπρεπε να δώσει χρήματα για την εγγύησή της
για να μην μπει στην φυλακή. Η γυναίκα ούσα σε σοκ έδωσε 3.000 ευρώ στον Βούλγαρο και εκείνος στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το κατάστημα ωστόσο είχε κάμερες και τελικά ο Βούλγαρος αποδείχτηκε πως έμενε στην Ιεράπετρα και είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές με κλοπές στα Μάλια.

Οι φωτογραφίες του δόθηκαν στις αρχές και τελικά ο δράστης εντοπίστηκε στο Ηράκλειο όπου οι αρχές τον συνέλαβαν. 

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και αρκετές περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην ενδοχώρα.

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει πως  τα χρήματα που πήρε από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, στον Άγιο Νικόλαο, αφορούσαν στην πληρωμή αλουμινοκατασκευών που θα έφτιαχνε συμπατριώτης του.

Συνεργοί του ήταν δύο γυναίκες, η μια είχε αναλάβει το ρόλο του θύματος να κλαίει και να οδύρεται στο τηλέφωνο και η δεύτερη παρίστανε είτε την αστυνομικό είτε την εισαγγελική ή δικαστική λειτουργό.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

 

back to top