Menu
RSS

Τον πήγαν "σηκωτό" στο δικαστήριο για να δικαστεί

Τον πήγαν "σηκωτό" στο δικαστήριο για να δικαστεί

Σκηνές οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους για πολύ καιρό αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Δικαστές, υπάλληλοι, δικηγόροι, αστυνομικοί και απλοί πολίτες έμειναν άναυδοι, βλέποντας συνάνθρωπό μας, που έχει "χάσει" το πόδι του, να υπομένει μια αδιανόητη ταλαιπωρία και να οδηγείται... "σηκωτός" στο ακροατήριο, προκειμένου να δικαστεί!

Το απαράδεκτο συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στα Δικαστήρια, στο Ηράκλειο, με πρωταγωνιστή έναν ΑμεΑ συμπολίτη μας, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς έχει υποστεί ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί. Έχοντας καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Δικαστικό Μέγαρο μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και τον κουμπάρο του, προκειμένου να δικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Πρώτα απ' όλα όμως, θα ήταν καλό να γίνει μια μνεία στις ανύπαρκτες υποδομές του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Προφανώς οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι κάτι τέτοιο είναι - δυστυχώς - ο κανόνας στα περισσότερα κτήρια στη χώρα μας. Ωστόσο, αν σε άλλες περιπτώσεις η κατάσταση μπορεί να "σώζεται" με μια ράμπα ή έναν ανελκυστήρα, στα Δικαστήρια του Ηρακλείου δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες...

Πηγή: Νέα Κρήτη

back to top