Menu
RSS

Η κρουαζιέρα στο Ρέθυμνο σε έκθεση στο Μαϊάμι

Η κρουαζιέρα στο Ρέθυμνο σε έκθεση στο Μαϊάμι

Βαλίτσες για ΗΠΑ ετοίμασε η πρόεδρος του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη με σκοπό την προώθηση της κρουαζιέρας σε έκθεση στο Μαϊάμι όπου θα βρεθεί την Κυριακή.

Η λειτουργία υδατοδρομίου και η ενίσχυση της κρουαζιέρας είναι σημεία στα οποία ποντάρουν οι φορείς του τουρισμού για την ενίσχυση της οικονομίας του Ρεθύμνου, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, μάλιστα σύντομα θα δημοσιευθεί διακήρυξη για την ανάθεση λειτουργίας του υδατοδρομίου Ρεθύμνου σε ιδιώτη και παρότι αποκλείστηκε από την αδειοδότηση 25 υδατοδρομίων στο νότιο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι διαδικασίες εξωραϊσμού του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου. Σύντομα θα μεταφερθεί το περίπτερο και θα αφαιρεθούν οι τέντες, ενώ σύμφωνα και με έγκριση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) οι διερχόμενοι θα κινούνται από την πλευρά της θάλασσας και  τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται απευθείας έξω από τα καταστήματα.

Παράλληλα, το κτίριο που στεγάζει το λιμεναρχείο στο ενετικό λιμάνι θα αποδεσμευτεί, αφού το λιμεναρχείο θα μεταφερθεί στο κτίριο δελφίνι, ενώ θα γκρεμιστεί ο αυλόγυρος και πρόσθετες κατασκευές στο σημείο που το κτίριο γειτνιάζει με το μώλο του ενετικού λιμανιού.

Επιστολή Προέδρου Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ρένας Κουτσαλεδάκη για την μη αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ρεθύμνου:«Η αδειοδότηση των συγκεκριμένων υδατοδρομίων που αναφέρετε βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, και συγκεκριμένα στο στάδιο προ της ανάθεσης σε  γραφείο εκπόνησης των απαιτουμένων εγχειριδίων του Υδατοδρομίου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι φορείς διοίκησης λιμένων συνήψαν  προγραμματική σύμβαση προς τούτο και προφανώς το άρθρο σας αναφέρεται στην έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης για την ανάθεση εν συνεχεία της εκπόνησης αυτής.

Επίσης, εγκρίσεις επί προγραμματικής σύμβασης στην οποία συμμετέχουν φορείς διοίκησης λιμένων (π.χ. Λιμενικά Ταμεία) σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.2971/2001, δίδονται από το Υπουργείου Ναυτιλίας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (όχι το Γενικό Επιτελείο Στρατού).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης έχει ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία με ίδιους πόρους και όχι κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης χρηματοδότησης από οποιονδήποτε φορέα, και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης διακήρυξης για την ανάθεση της  λειτουργίας του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου σε ιδιωτικό φορέα που θα διαθέτει την εμπειρία προς τούτο. Εντός του προσεχούς διαστήματος θα  δημοσιευθεί η σχετική διακήρυξη σύμφωνα με τον Νόμο».

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

back to top