Menu
RSS

Έφυγε από την ζωή ο Χανιώτης Μανούσος Δασκαλάκης

Έφυγε από την ζωή ο Χανιώτης Μανούσος Δασκαλάκης

Ως  «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στην τοπική κοινωνία η αναγγελία του θανάτου του 69χρονου Μανούσου Δασκαλάκη, Χανιώτη με καταγωγή από τα Σφακιά.

Ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε συνεχή παρουσία – όπως πάντα – στην δημόσιο διάλογο και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πληροφορίες των "Χανιώτικων Νέων" μια ξαφνική πνευμονία, παρουσίασε απότομη επιδείνωση με αποτέλεσμα να φύγει από την ζωή.

 

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 25/2 στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Πελεκαπίνα, όπου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Χανίων Η σορός θα βρίσκεται στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης στις 2:00 μ.μ.

Διαβάστε το βιογραφικό του που είχε αναρτήσει ο ίδιος στην σελίδα του γράφοντας χαρακτηριστικά:

{Βιογραφικό για τις φίλες , φίλους του "fb"}

"Ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1948 και είναι συνταξιούχος βιοτέχνης και έμπορος.Ξεκίνησε ως πλανόδιος μικροπωλητής μέχρι το 1968 που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Όταν απολύθηκε από το στρατό ασχολήθηκε επί 7 χρόνια με εμπόριο παιδικών ειδών και παιχνιδιών ανοίγοντας κατάστημα στην Δημοτική Αγορά Χανίων.Από το 1978 μέχρι την συνταξιοδότηση του ασχολήθηκε με την παραγωγή δερματίνων τουριστικών ειδών, όπως τσάντες , πορτοφόλια και διάφορα μικροαντικείμενα.Διαθέτει μονάχα απολυτήριο στοιχειώδους εκπαίδευσης και επάρκειας Αγγλικών.Είναι αυτοδίδακτος.Παράλληλα έχει παρακολουθήσει με επιμέλεια τους κύκλους του "Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου" του Δήμου Χανίων καθώς και τα νομικά σεμινάρια στο "Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου."

Έχει επίσης παρακολουθήσει πολλές διαλέξεις καθηγητών διαφόρων επιστημών. Όταν κλήθηκαν στα Χανιά ήταν παρών επίσης στις διαλέξεις, των φιλοσόφων Κορνήλιου Καστοριάδη, και Κώστα Αξελού, στην Βυζαντινολόγο και πρώην πρύτανη Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ και των αστροφυσικών Δ. Νανόπουλου και Στ. Κριμιτζή. Έχει διαβάσει πολύ γιατί παρά την ηλικία του είναι ακόμη παθιασμένος φιλαναγνώστης.Από μικρός του άρεσε το διάβασμα και είχε ξεκινήσει με τα κόμικς της εποχής του όπως" τον "ΜΙΚΡΟ ΉΡΩΑ" τα αστυνομικά έργα από τα περιοδικά "ΜΑΣΚΑ" ΚΑΙ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ"και την παιδική λογοτεχνία με τα¨ "κλασικά εικονογραφημένα." Από το δημοτικό ακόμη, διάβαζε την εφημερίδα που έφερνε ο πατέρας του στο σπίτι.

Έχει εκλεγεί δύο φορές {το 2006 και το 2008} μέλος του Δ.Σ της "Ένωσης Πνευματικών δημιουργών Χανίων."Έχει δημοσιεύσει διηγήματα και ποιήματα στο περιοδικό της Ε.Π.Δ.Χ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΝΙΑ." Γράφει επί 30 και πλέον χρόνια άρθρα και σχόλια στον Χανιώτικο τύπο. Έχει εκδόσει με δικά του έξοδα τα εξής¨ "ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ-1994-ΠΟΙΗΜΑΤΑ-ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ 1999-ΠΟΙΗΜΑΤΑ-ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ 2002 {ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ] -ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ 2006-ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ. Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΕΑ 2009-ΝΟΥΒΕΛΑ- ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ -ΠΟΙΗΜΑΤΑ 201Ο. "ΤΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ " Συλλογή διηγημάτων". Δημοσιεύει επίσης τακτικά διηγήματα και άρθρα στον τοπικό Χανιώτικο τύπο.Τελευταία έχουν δημοσιευτεί διηγήματα του, στα ηλεκτρονικά blogs "ONESTORY.GR και "Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΦΤΑ {7} ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ¨"ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑ" " Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ." "ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ" "ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ." "ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ." "ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΞΗ." "ΛΕΞΕΙΣ ΦΩΤΙΑ."
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΏΝ "ΑΓΩΝΑΣ." "XANIΩTIKA NEA" ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ BLOGS: "ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΑΥΡΑ" "ΠΟΙΗΣΗ- ΝΙΚΗΣ ΤΑΓΚΑΛΟΥ"- "ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ""ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ"- "ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ""ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ." "ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ" "ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΜΕΓΑ"ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ FB."

 

 

Πηγή : flashnews.gr

back to top