Menu
RSS

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Καινοτόμες Καλλιέργειες στην Κρήτη: Προοπτικές για Νέους Αγρότες – Προώθηση Προϊόντων»

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης  διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Καινοτόμες Καλλιέργειες στην Κρήτη: Προοπτικές για Νέους Αγρότες – Προώθηση Προϊόντων»

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του τοπικού μας γεωργικού πλούτου, με καινοτόμες δράσεις, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Καινοτόμες Καλλιέργειες στην Κρήτη: Προοπτικές για Νέους Αγρότες – Προώθηση Προϊόντων» τηνΤετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 16:30, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στο Κολυμπάρι.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα καρποφόρα τροπικά και υποτροπικά δένδρα και η προοπτική καλλιέργειας αυτών στην Κρήτη (αβοκάντο, φραγκοσυκιά, μάνγκο, παπάγια, λίτσι κ.λπ), τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά(φασκόμηλο, ρίγανη, δίκταμο, μαλοτήρα), αλλά και το χαρούπι, με δεδομένη την υψηλή διατροφική τους αξία για τον άνθρωπο.

Θα λάβουν χώρα συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας με θέματα:

α) «Δυνατότητες Ενίσχυσης και Προώθησης Καινοτόμων Προϊόντων» και β) «Εμπειρία από την Επαγγελματική Ενασχόληση με Καινοτόμες Καλλιέργειες», σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αναλυτικό Πρόγραμμα.

Επίσης, κατά την Ημερίδα, θα τιμηθεί ο συντοπίτης μας κ. Δημήτριος Σχοινοπλοκάκης, ο οποίος βραβεύτηκε ως ο «Αγρότης της Χρονιάς 2017».

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

back to top