Menu
RSS

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για επαγγελματίες

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για επαγγελματίες

Μια τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, που παρέχεται εντελώς δωρεάν,  για τους επαγγελματίες και μη, μπήκε υπό την αιγίδα του ΕΒΕΧ το πρωί της Τετάρτης. Η γραμμή αυτή ξεκίνησε και λειτούργησε από την ΟΕΒΕΝΧ..

Η γραμμή θα λειτουργεί  σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Εμμ.Καργάκης και θα στελεχώνεται από 3 ψυχολόγους και 2 κοινωνικούς λειτουργούς σε καθημερινό πλαίσιο.

Η γραμμή αυτή θα λειτουργεί σε τρία επίπεδα

Τηλεφωνική γραμμή σε καθημερινό πλαίσιο 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι. 

Μηνιαία συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς σε άμεσο επίπεδο 

Πέντε δωρεάν συνεδρίες το μήνα 

"Αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα, μπαίνει υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων, ώστε στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο κλάδος του επιχειρηματία, να αποκτήσει στιβαρότητα και προοπτικές για περαιτέρω δράσεις." τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ Παυλάκης Ιωάννης.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων ,κ.Μαργαρώνης, ανέφερε ότι " Αναλαμβάνουμε υπό την αιγίδα μας αυτή την δράση που είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς πολλοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν άγχος και πίεση. Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες που αισθάνονται αυτή την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν αυτή την γραμμή"

Στο πρώτο εξάμηνο της δράσης υπάρχει μια σειρά αποτελεσμάτων, με τα τηλεφωνήματα να είναι πάρα πολλά και αναμένεται να αυξηθούν όπως επισήμανε ο κ. Καργάκης.

Οσον αφορά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της γραμμής που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και ανάμεσα σε 211 επικοινωνίες με πολίτες από το Ν. Χανίων και το Ρέθυμνο

75% αφορούσαν μέλη και οικογένειες της ΟΕΒΕΝΧ,

25% υπόλοιπες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες .

Ενώ τα θέματα ήταν

Καταθλιπτική συμπτωματολογία - αυτοκτονικός ιδεασμόες

Αγχώδεις διαταραχές

Διαχείριση κρίσεων πανικού

Οικογενειακά προβλήματα

Άλλη ψυχοπαθολογία

 

Η βάση αυτών των συναισθημάτων, που προκύπτουν από τις συζητήσεις, έχουν σαν κεντρική βάση τόσο οικογενειακά θέματα όσο και οικονομικά θέματα ενώ ο συνδυασμός αυτών σε ορισμένες περιπτώσεις ενισχύει αυτό το συναισθηματικό προφιλ.Πρόκειται για δύο παράγοντες δείχνουν να είναι οι πρώτοι και οι κεντρικοί.

"Στο πλαίσιο αυτής της γραμμής, έχουν συζητηθεί αρκετά θέματα όπως, σεξουαλικών προβληματισμών, οικογενειακή συμβουλευτική καθώς και πιο ισχυρά θέματα ψυχοπαθολογίας. Η γραμμή αυτή δεν προσπαθεί να αντικαταστήσεις τις κρατικές δομές υποστήριξης αλλά να λειτουργήσει σαν σύνδεσμος ενημέρωσης, πρόληψης και συμβουλευτικής."

Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και τις οικογένειες τους και όχι μόνο. Είναι δωρεάν, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από το Επιμελητήριο Χανίων ενώ το προηγούμενο διάστημα από την ΟΕΒΕΝΧ.

Υπηρεσίες που πρόκειται να προστεθούν

Οι νέες υπηρεσίες που πρόκειται να προστεθούν θα είναι σε δύο επίπεδα προληπτικά

Σε ένα πλαίσιο ομιλιών και συνεργασιών με επαγγελματικούς κλάδους της τοπικής κοινωνίας ( Για θέματα επαγγελματικά ή για θέματα υποστήριξης και οικογενειακής συμβουλευτικής)

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο θα παρέχονται κάποιες συνεδρίες δωρεάν, που θα αξιολογούνται από τους ψυχολόγους, άνθρωποι δηλαδή που δεν έχουν δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο κόστος της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας.

Ο κ.Καργάκης κλείνοντας τόνισε ότι "Ο αριθμός των ατόμων που ζητούν βοήθεια αυξηθεί το προσεχές διάστημα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε."

Το τηλέφωνο της γραμμής υποστήριξης είναι 2821111714

 

 

 

Πηγή : flashnews.gr

back to top