Menu
RSS

Πρωϊνό ξύπνημα… με χιόνι

Πρωϊνό ξύπνημα… με χιόνι

Πρωινό ξύπνημα με χιόνια για τους Χανιώτες καθώς οι καιρικές συνθήκες «κατέβασαν» το χιόνι και στο παραλιακό μέτωπο του Νομού αλλά και μέσα στην πόλη.
Μέσα στην πόλη σε πολλές περιοχές το «έστρωσε» (Χαλέπα, Αμπεριά, Κέντρο, Αγ. Ιωάννη κα.).

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» οι πεδινές περιοχές Περιβόλια Μουρνιές, Νεροκούρου, Ακρωτήρι, πολλά σημεία της πόλης των Χανίων, ενώ τα χιόνια «έφτασαν» μέχρι και το παραλιακό μέτωπο του βόρειου άξονα καθώς και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Σε ανοικτή γραμμή από νωρίς το πρωί βρίσκονται Αντιπεριφέρεια και δήμοι σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ανοικτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο. «Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε ανοικτό τουλάχιστον ένα ρεύμα κυκλοφορίας σε κάθε δρόμο.Οι πολίτες ωστόσο, καλό θα είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται στο ορεινό οδικό δίκτυο προς Ομαλό, Παλαιόχωρα, Κίσσαμο και Σφακιά.

Η τροχαία καλεί τους οδηγούς να δείξουν μεγάλη προσοχή καθώς το χιόνι θα γίνει πάγος και σε πολλά σημεία η οδήγηση θα είναι επικίνδυνη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ
Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο Νομό χιόνι έπεσε και παρέμεινε στη γη σε υψόμετρα ακόμα και κάτω των 500 μ. Σύμφωνα με την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων κ. Ελένη Δοξάκη η κατάσταση έχει ως εξής το πρωί της Κυριακής:
• ΣΦΑΚΙΑ: Από τον Αλίκαμπο μέχρι και την Ίμπρο οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες. Πρόβλημα υπήρξε στον Αλίκαμπο με πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν προς Σφακιά για ένα μνημόσυνο, ωστόσο απεγκλωβίσθηκαν και πέρασαν. Ο δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός μιλώντας στα «Χ.Ν.» επισήμανε πως η κίνηση των οχημάτων προς και απο τη Χώρα Σφακίων γίνεται με αλυσίδες καθώς στην περιοχή υπάρχουν τρία γκρέιντερ που ανοίγουν το δρόμο. Ωστόσο επισήμανε πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς το οδόστρωμα είναι ολισθηρο, ενώ όταν ξεκινήσει να νυχτώνει όπου και αναμένενονται νέες χιονοπτώσεις η κίνησης προς και από τα Σφακιά θα σταματήσει.

• ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ-ΚΑΝΤΑΝΟΣ: Από τα Φλώρια μέχρι και την Κάντανο ο δρόμος είναι κλειστός. Στην περιοχή υπάρχει εργολάβος και εκχιονίζει με μεγάλο αριθμό μηχανημάτων. Έντονη χιονόπτωση στα Παλαιά Ρούματα και στις συνοικίες του χωριού στα ορεινά. «Το χιόνι είναι τόσο πολύ που και οι Βουκολιές ακόμα είναι χιονισμένες. Πολύ χιόνι έχουμε σε Ορθούνι, Φουρνέ, Αλικιανό, Ζούρβα, Σκινέ, Π. Ρούματα και σε όλο σχεδόν το Δήμο» τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, σημειώνοντας ότι θα είναι σε συνενόηση με τους διευθυντές εκπαίδευσης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολειά στους περιαστικούς Δήμους τη Δευτέρα.

• ΚΙΣΑΜΟΣ: Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις και στην Κίσαμο με το χιόνι να εμφανίζεται ακόμα και στον Πλάτανο και στις Λουσακιές.
«Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μην κινούνται άσκοπα στην περιοχή καθώς το χιόνι είναι πάρα πολύ. Πλάτανος, Λουσακιές, Αμυγδαλοκεφάλι, ακόμα και Γραμβούσα και φυσικά στα χωριά του Ινναχωρίου το χιόνι είναι πάρα πολύ. Έχουμε μηχανήματα και κάνουν εκχιονισμούς αλλά η χιονοπτωση είναι συνεχής» ανάφερε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης.
• ΣΕΜΠΡΩΝΑΣ-ΑΝ. ΣΕΛΙΝΟ: Κλειστός παραμένει ο δρόμος προς το Αν. Σέλινο μετά το Σέμπρωνα.
• ΛΑΚΚΟΙ-ΟΜΑΛΟΣ: Αδύνατη είναι η κίνηση προς Ομαλό μετά τους Λάκκους καθώς το χιόνι που έχει πέσει είναι πάρα πολύ.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή.

Χιόνι υπάρχει και σε σημεία του δημοτικού γηπέδου Περιβολίων όπου για τις 515 το απόγευμα έχεα προγραμματιστεί η αναμέτρηση Πλατανιάς – Λάρισα για το πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ.

 

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

back to top