Menu
RSS

Αρχίζει σειρά διαλέξεων με θέμα "Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας" στα Χανιά

Αρχίζει σειρά διαλέξεων με θέμα "Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας" στα Χανιά

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα διοργανώσει κύκλο διαλέξεων με θέμα: «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»,  με ομιλήτρια την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρία Ευθυμίου. 

Οι θεματικές ενότητες  του κύκλου διαλέξεων είναι οι εξής: 

•    ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
•    ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ 
•    Η  ΕΞΕΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ 

ΤΑ  ΚΥΡΙΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ  ΤΩΝ  ΚΟΜΒΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΤΗΣ   ΓΗΣ
-    Η ΙΝΔΙΑ
-    Η  ΚΙΝΑ
-    Η  ΙΑΠΩΝΙΑ
-    Η  ΡΩΣΙΑ
-    Η  ΕΥΡΩΠΗ
-    Η ΑΜΕΡΙΚΗ 

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από τα τέλη Ιανουαρίου 2017 έως και τις αρχές Μαρτίου 2017, σε (5) τριήμερα, και συγκεκριμένα:

1.    Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 – Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
2.    Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017
3.    Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 – Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017
4.    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 – Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017
5.    Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 – Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 

τις εξής ώρες: Παρασκευή και Σάββατο 6 μ.μ. – 9.30 μ.μ. και Κυριακή 10 π.μ. – 1.30 μ.μ.   

Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα γίνονται από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 10 π.μ. – 12.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά)  ή στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω μέιλ, παρακαλούνται όπως αναφέρουν: Ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και ηλεκτρονική διεύθυνση. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία τα τηλέφωνα του Π.Κ. Χανίων είναι:  2821 3 44400/401/403/404. 

Η ομιλήτρια, Μαρία Δ. Ευθυμίου,  γεννήθηκε στην Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι.  Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες. Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ. Κατέχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Xρημάτισε Διευθύντρια του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.  Έχει συγγράψει και επιμεληθεί τρία βιβλία Ιστορίας.  Έχουν δημοσιευθεί περί τα εξήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί  παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της -περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά-  στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό Τύπο. Κατά την τελευταία δεκαετία, διδάσκει στο ευρύ κοινό  -δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση-  σε ολόκληρη την Αττική  και την Ελλάδα, κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά παρακολούθησαν μέχρι τώρα, συνολικά, περί τα 50.000 άτομα. Κατά το έτος 2013, τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».

Πηγή : flashnews.gr

back to top