Menu
RSS

Εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις απάτης

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά προσποιούμενοι, τους ιδιοκτήτες ακινήτων με σκοπό να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά Εξιχνιάστηκαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, έντεκα (11) υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες (14.10.2020) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα ) κατηγορούμενοι για απάτη.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαπατούσαν πολίτες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 14.10.2020 οι δύο ημεδαποί διέπραξαν έντεκα (11) υποθέσεις απάτης, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.020 ευρώ. Επιπλέον όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο ημεδαπός είχε διαπράξει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ακόμη δύο κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

back to top