Menu
RSS

Το παραεμπόριο «ζει και βασιλεύει» στις παραλίες του Δήμου Πλατανιά.

Το παραεμπόριο «ζει και βασιλεύει» στις παραλίες του Δήμου Πλατανιά.

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών – Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «Ο Ιάρδανος»

To γεγονός  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών – Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «Ο Ιάρδανος», με έγγραφό του προς Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, το Λιμεναρχείο Χανίων, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τη Διεύθυνση Εμπορίου, το οποίο κοινοποιεί στον Δήμαρχο Πλατανιά.

Αναλυτικά, ο Σλυλλογος σημειώνει:

«Το παραεμπόριο συνιστά μείζον πρόβλημα για την οικονομία, ειδικά τη φετινή σεζόν που οι τουριστικές επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων πασχίζουν να προστατεύσουν τους πελάτες τους και τις πληττόμενες δραστηριότητές τους από έναν τόσο εύκολα μεταδιδόμενο ιό.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση των μικροπωλητών στις παραλίες της περιοχής μας, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τα σοβαρά προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Με το που άνοιξε η σεζόν, παρατηρούμε με έκπληξη τούς περιπλανώμενους πωλητές να προσφέρουν τις πλέον επικίνδυνες υπηρεσίες τους στους τουρίστες, ενώ από την άλλη πλευρά, τις νόμιμες επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενούς μας που προστατεύουν την υγεία των πελατών μας με τα αυστηρά μέτρα που ακολουθούν.

Μέσα σε όλα τα υγειονομικά και οικονομικά ζητήματα που έχει προκαλέσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να βοηθήσουν, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην παραλία από κλιμάκια, να βεβαιώνονται πρόστιμα και να γίνονται συνεχώς κατασχέσεις για το διάστημα της σεζόν που μας απομένει, ώστε να απομακρυνθούν όλοι οι μικροπωλητές από την παραλία.

back to top