Menu
RSS

Αποχή της παράταξης Μαργαρώνη από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΧ

Αποχή της παράταξης Μαργαρώνη από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΧ

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ Χανίων, καθώς, δεν προσήλθαν σε αυτήν τα μέλη της παράταξης » Νέα Πορεία» του Γιάννη Μαργαρώνη.

Με επιστολή τους προς το προεδρείο του ΔΣ τα μέλη της παράταξης «Νέα Πορεία», εξηγούν τους λόγους της μη προσέλευσής τους στη συνεδρίαση:

Η επιστολή αναφέρει:

Στις 12.06.2020, οι ανωτέρω σύμβουλοι, αιτηθήκαμε νόμιμα με έγγραφη επιστολή μας προς την Διοικητική Επιτροπή την σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη.

Η Διοικητική Επιτροπή, όπως προβλέπεται από το Νόμο, έπρεπε άμεσα, ήτοι εντός 8 ημερών να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για την συζήτηση των θεμάτων αυτών, η οποία όμως επιδεικτικά αν και συγκλήθηκε στις 18.06.2020 δεν το είχε καν σαν θέμα συζήτησης.

Αντ’ αυτού μας καλεί σήμερα σε τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο (7 ολόκληρους μήνες μετά το τελευταίο), με άσχετα από αυτά που αιτηθήκαμε θέματα.

Επειδή, στην διάρκεια των 2,5 ετών της παρούσας Διοίκησης, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει το ίδιο και επειδή η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί, πριν απευθυνθούμε στα ανωτέρω θεσμικά όργανα και καταγγείλουμε τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της Διοίκησης, σας ενημερώνουμε ότι απέχουμε σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η επιστολή υπογράφεται από τα μέλη της παράταξης Μαργαρώνη

Ιωάννη Μαργαρώνη,
Ευάγγελου Λαμπάκη
Νεκτάριου Ψαρουδάκη,
Βασίλειο Καλοτεράκη,
Ιωάννη Παυλάκη,
Σήφη Χιωτάκη,
Ευσρτάτιου Κουρουπάκη,
Ιωάννη Φραγκάκη,
Γεωργίου Τοπολιανάκη,
Νικόλαος Γιαννούλη,
Κωνσταντίνου Φαντριδάκη,
Ιωάννη Στριλιγκά, μελών του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”, παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του ΕΒΕΧ .

Εν τω μεταξύ σε απάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ τονίζεται για το θέμα:

Αξιότιμες/ -οι συνάδελφοι,
Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων, σε συνέχεια σημερινής επιστολής του κου Γιάννη Μαργαρώνη και μελών της Επιμελητηριακής Παράταξης «Νέα Πορεία» με θέμα την αποχή τους από την προγραμματισμένη σημερινή συνεδρίαση του Δοικητικού Συμβουλίου, επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Αμέσως μετά την πολύμηνη καραντίνα εξαιτίας την πανδημίας του κορωνοϊού, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων έλαβε πράγματι επιστολή (Παρασκευή 12/06/2020) από 12 συμβούλους της μειοψηφίας με την οποία ζητήθηκε η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου. Την ίδια κιόλας ημέρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, απηύθηνε έγγραφη πρόσκληση προς τη Διοικητική Επιτροπή (βλέπε επισύναψη) καλώντας τη να συνεδριάσει την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Δευτέρα, 15/06/2020)! Στη συγκεκριμένη Πρόσκληση, όπως αναγράφεται ρητά στο 7ο θέμα, προβλέφθηκε «Ορισμός ημερομηνίας και θεμάτων Διοικητικού Συμβουλίου».
Όταν λοιπόν τη Δευτέρα, 15/06/2020 συνεδρίασε κανονικά η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων για να ανταποκριθεί ως όφειλε στο αίτημα της παράταξης «Νέα Πορεία» πληροφορήθηκε ότι ο κος Μαργαρώνης, β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και επικεφαλής της εισήχθη αιφνιδίως στο Νοσοκομείο Χανίων για σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Κατόπιν των έκτακτων και αιφνιδιαστικών δεδομένων, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων με ομόφωνη απόφασή της έκρινε δεοντολογικά ηθικό και αξιόπιστο να μην προγραμματίσει άμεσα συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, αναμένοντας τα νεότερα από την εξέλιξη της υγείας του επικεφαλής της «Νέας Πορείας» ώστε να του δώσει την ευκαιρία να επιτελέσει τον θεσμικό επιμελητηριακό του ρόλο και να αναπτύξει τις θέσεις του.

Μετά την πάροδο μερικών ημερών και την έξοδο του επικεφαλής της «Νέας Πορείας», κου Μαργαρώνη, από τον Νοσοκομείο Χανίων, η Διοικούσα Επιτροπή με πρωτοβουλία του Προέδρου, κου Ροκάκη, συνεδρίασε άμεσα την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, προγραμματίζοντας με επίσημη πρόσκληση την οποία ήδη έχει αποστείλει προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. (βλέπε επισυναπτόμενα έγγραφα) και λόγω πληθώρας θεμάτων δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου και Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020), στις οποίες συμπεριέλαβε θέματα τα οποία αιτήθηκε με την επίμαχη επιστολή της η παράταξη του κου Μαργαρώνη, «Νέα Πορεία».

Στην πρώτη σημερινή στρατηγικής σημασίας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την ώρα που ο επιχειρηματικός κόσμος των Χανίων αναμένει άμεσες προτάσεις, λύσεις και ενότητα για την αντιμετώπιση των ιστορικών προκλήσεων της πανδημίας Covid-19, ο κος Μαργαρώνης επέλεξε να παρουσιάσει μια κακόγουστη παράσταση μικροπολιτικής και λαϊκισμού, πλαστογραφώντας την πραγματικότητα και προσβάλλοντας ακόμα και το σεβασμό και την ανθρωπιά με την οποία αντιμετώπισε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων το σοβαρό προσωπικό πρόβλημα της υγείας του.

Το απαράδεκτο αποτέλεσμα της συντεταγμένης αποχής του Γιάννη Μαργαρώνη και των συνεργατών ήταν να αναβληθεί το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο είχε προς συζήτηση θέματα στρατηγικής σημασίας για την επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, όπως η συζήτηση της στρατηγικής πρωτοβουλίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, κου Ροκάκη, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης με στόχο να προωθήσει στη συνεδρίαση του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων της Κρήτης την από κοινού διαμόρφωση των όρων συγκρότησης περιφερειακής επιτροπής διεθνώς καταξιωμένων και εξειδικευμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων της Οικονομίας και της Επιχειρηματικότητας με αποστολή την επεξεργασία και εισήγηση του νέου Παραγωγικού Μοντέλου για την Ανάπτυξη της Κρήτης την επόμενη δεκαετία 2020-2030. Και επιπλέον τη στρατηγική απόφαση για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του Επιμελητηρίου Χανίων αποτελεί και ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του κτιρίου του θεσμικού φορέα των επιχειρήσεων. Το «πράσινο» έργο του Επιμελητηρίου Χανίων ξεπερνά σε προϋπολογισμό τις €700.000.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων καλεί το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να αναλογιστεί τις κρίσιμες και ιστορικές προκλήσεις που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος των Χανίων και έστω την ύστατη ώρα να βάλει στην άκρη τις όποιες ασήμαντες διαφορές του παρελθόντος για να προσέλθει στις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων δημιουργικά και εποικοδομητικά με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας.

back to top