Menu
RSS

Προς άμεση επίλυση το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Κρήτη

Προς άμεση επίλυση το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Κρήτη

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΕΔ Κρήτης

Θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 01/01/2020 - Τηλεδιάσκεψη της ΠΕΔ Κρήτης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το Προεδρείο της ΠΕΔ έθεσε το πάγιο αίτημα δεκαετιών της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κρήτης αναφορικά με την καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου για το νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΕ της ΠΕΔ Κρήτης επεσήμαναν στον κ. Υπουργό τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη για να επεκταθεί και στην Κρήτη, δυστυχώς μέχρι σήμερα το θέμα έχει βαλτώσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη δυναμικών και νευραλγικών κλάδων.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το μεταφορικό έργο στις δυο μόνο μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες της Κρήτης προσεγγίζει τα 80 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το υπόλοιπο μεταφορικό φορτίο κυρίως σε χύμα προϊόντα (καύσιμα, αέριο, ελαιόλαδο , κλπ) γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτή η μεταχείριση της Κρήτης «φρενάρει» την τοπική οικονομία και της στερεί τη δυνατότητα πιο γρήγορης και πιο δυναμικής ανάπτυξης.

 
 
 
 
 

 

back to top