Menu
RSS

Ζημιές 4 δισεκ. ευρώ στην οικονομία της Κρήτης σε ένα χρόνο.

Ζημιές 4 δισεκ. ευρώ στην οικονομία της Κρήτης σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι ζημιές στην οικονομία του νησιού αποτιμώνται σε αδρές γραμμές στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ! 


"Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε τις ζημιές κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ: 

- από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. - από την κατάρρευση της Thomas Cook, που είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια ζημιά, άλλα και 100 εκατομμύρια ευρώ ζημιές από τον δακο.

Αν προσθέσουμε κι άλλα 3,5 δις από τον τουρισμο, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε από την οικονομία της Κρήτης λείπουν 4 δισεκατομμύρια! 

Αυτά τα χρήματα λείπουν από όλους τους κατοίκους της Κρήτης" επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης. 


Tο σχετικό ψήφισμα παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης,  με την στήριξη της ομοσπονδίας επισιτισμού-τουρισμού. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης  σε δηλώσεις του επεσήμανε την στήριξη του στη δίκαιη, όπως είπε διαμαρτυρία των εργαζομένων επισημαίνοντας, ότι, «για την Κρήτη ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, καθώς το 50% του ΑΕΠ του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό.  Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι σήμερα χωρίς δουλειά, να επιστρέψουν στις εργασίες τους.  Όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εμείς τα έχουμε θέσει στους συναρμόδιους Υπουργούς, και είναι σημαντικό ότι τις προτάσεις αυτές, για την στήριξη των εργαζομένων, τις ακούν θετικά». 

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, σήμερα αναμένουμε τις αποφάσεις-ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων στον κλάδο, επισημαίνοντας, ότι, θα πρέπει να στηριχθούν όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. 

 

back to top