Menu
RSS

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης από την Εκκλησία της Κρήτης

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης από την Εκκλησία της Κρήτης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Είναι γνωστό, ότι η Αγία μας Εκκλησία στο πέρασμα των αιώνων, ως στοργική μητέρα, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των παίδιων Της, προκειμένου να τα στηρίξει με κάθε τρόπο, ιδιατέρως όταν δύσκολες περιστάσεις το επιβάλλουν.

Η Ελληνική Κοινωνία, αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη, αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση από την απειλή του κορωνοϊού και τις δυσκολίες που επιφέρουν στη ζωή της, τα μέτρα εναντίον της εξάπλωσής του. 

 
 

Η πίστη, η υπομονή, η ελπίδα, οι αντοχές πολλών ανθρώπων, δοκιμάζονται και κλειδωνίζονται από τη μόνωση, τη μοναξιά, την απόμακρυνση από τους Ιερούς Ναούς μας, τους οικείους τους και τις αγαπημένες τους καθημερινές συνήθειες,  με αποτέλεσμα, να νιώθουν μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, με λογισμούς αμφιβολίας, απελπισίας, απιστίας και αρνητισμού να τους πιέζουν και να κάνουν ακόμα πιο αφόρητη τη ζωή τους.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επιθυμώντας να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί, στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, όσους αδελφούς μας νιώθουν ότι έχουν ανάγκη πνευματικής στήριξης, εγκαινιάζει μια νέα ποιμαντική διακονία: «Τη γραμμή Πνευματικής Στήριξης». 

Καταρτισμένοι πνευματικοί, άνθρωποι αγάπης, προσφοράς και προσευχής, θα βρίσκονται στη διάθεση όσων πιστών ζητήσουν τηλεφωνικώς τη στήριξη, βοήθεια και προσευχή τους, καθ᾽ όλη τή διάρκεια της ημέρας (08:00΄-22:00΄). 

Οι κληρικοί αυτοί είναι οι παρακάτω:

Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, τηλ. 6945148364
Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Μαράκης, τηλ.6986629887
Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, τηλ. 6932370363
Πρωτ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης, τηλ. 6973354706
Πρωτ. Κων/νος Δοξαστάκης, τηλ. 6944157447

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, για μια ακόμη φορά, τονίζει προς όλους: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», αλλά «ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ».

Καλή δύναμη σε όλους!

back to top