Menu
RSS

Δώρο Πάσχα: Αναλυτικά πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί

Δώρο Πάσχα: Αναλυτικά πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί

Οι δικαιούχοι από το δημόσιο



Τέλος στα σενάρια για τη μη καταβολή του δώρο Πάσχα έβαλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως και πότε θα καταβληθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι θα το λάβουν και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στην ενημέρωση για το 3ο οικονομικό πακέτο ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού ο Χρήστος Σταϊκούρα μιλώντας για το δώρο Πάσχα ανέλυσε όλο το πλαίσιο για το πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί.
Συγκεκριμένα ανέφερε για το δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού στη ρευστότητά τους.

Με τη μεταγενέστερη καταβολή του δώρου Πάσχα θα επιτευχθεί η δίκαιη διασπορά του στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο είχε καταργηθεί για το Δημόσιο.

Συμπληρώνοντας τα μέτρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα από τους εργοδότες μαζί με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις. Ωστόσο όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν, μπορούν να το καταβάλουν.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/doro-pasha-analytika-pote-pos-se-poioys-tha-dothei

back to top