Menu
RSS

Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου: Εφαρμόζει την απόφαση του κράτους για αναστολή λειτουργιών

Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου: Εφαρμόζει την απόφαση του κράτους για αναστολή λειτουργιών

Προσαρμόζεται η ΙΜΚΣ στην απόφαση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατόπιν της κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), Αρ.2867/Υ1,16-4-2020, Αρ. Φυλ. 872, των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που αφορά: «Την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως του χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτήριων οίκων, τεμενών κ.λ.π), κάθε δόγματος και κάθε θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020  έως και 30.3.2020....», ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες  Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες εις το σύνολο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας καθ΄ όλο το ανωτέρω διάστημα.

Σύμφωνα με την ανωτέρω διυπουργική απόφαση κατά την οποία: «Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση (2) μέτρα μεταξύ τους», οι Ναοί για προσωπική προσευχή θα παραμείνουν ανοικτοί και οι πιστοί που επιθυμούν να προσευχηθούν καλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο της Ενορίας τους. Καλούνται, επίσης, όσοι το ανωτέρω διάστημα οργανώνουν μνήμοσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο της Ενορίας τους, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου. Καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 6 της ανωτέρω ΚΥΑ: «Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου» ενημερώνουμε ότι θα οργανωθεί η αναμετάδοση Θείων Λειτουργιών, κατά τις επικείμενες μεγάλες ημέρες και εορτές (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), και θα ανακοινωθεί ο χρόνος μετάδοσης τους.

Ενημερώνουμε, επιπροσθέτως, ότι τα γραφεία της καθ΄ ημάς Ι. Μητροπόλεως θα παραμένουν ανοικτά καθημερινά από ώρα 10-12, σύμφωνα με την από 13ης Μαρτίου απόφαση της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Προτρέπουμε τους ενδιαφερομένους όπως, προς εξυπηρέτηση των, επικοινωνούν τηλεφωνικώς τις ώρες αυτές τηλ. 28220-22128,22018 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αποφεύγοντας έτσι την προσέλευση δια λόγους προληπτικούς.

Καλούμε, τέλος, τον πιστό λαό του Θεού όπως με θέρμη και ζέση ψυχής εντείνουμε τις προσευχές και δεήσεις μας προς τον Πανοικτίρμονα  Θεό, την Παναγία Μητέρα μας και τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, τον μεγάλο αυτό Άγιο του τόπου και της οικουμένης, όπως επιβλέψουν την χάρι, το έλεος τους και τις πρεσβείες τους εφ΄ ημάς και επί πάντας τους εν ασθενεία και ανάγκη ευρισκομένους αδελφούς μας. Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Πατρίδας μας ως και όλους τους εμπλεκομένους που δίδουν την δική τους μάχη. Καλούμε όλους  σε κοινή προσευχή. Ο καθένας μας από τον οίκο του, το.. «ταμιείον» του κατά την Αγία Γραφή. Όλοι μαζί κάθε βράδυ και από ώρα 10μ.μ. έως 10.15μ.μ., μετέχουμε σε κοινή νοερά προσευχή της ενότητας και της αγάπης. Για να δυναμώνει η πίστη, να απαλύνει ο πόνος, να καθαρίζει ο νούς, να ευφραίνεται ο Ουρανός, να τρέφεται η ψυχή.

back to top