Menu
RSS

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι της Κισσάμου

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι της Κισσάμου

Με τους δυο κατηγορούμενους να δηλώνουν αθώοι ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η εκδίκαση σε 2ο βαθμό  της υπόθεσης της δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι της Κισσάμου, που πριν λίγα χρόνια είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία .

Στην δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού  είχε εμπλακεί και ο γιος του ηλικιωμένου θύματος που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για συνεργεία στην απόπειρα ληστείας του ζευγαριού ο οποίος και έχει εκτίσει την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο.

Στους δυο κατηγορούμενους είχε επιβληθεί ποινή δις ισόβια και δέκα χρόνια κάθειρξη τόσο στον 53χρονο πρώτο κατηγορούμενο που φέρεται να δολοφόνησε και τους δύο ηλικιωμένους, όσο και στον δεύτερο που κατηγορείται για άμεση συνεργεία.

Το έγκλημα διαπράχθηκε  στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 με τις Αρχές να οδηγούνται στους δράστες περίπου 11 μήνες μετά, μέσα από παρακολουθήσεις και συντονισμένες ενέργειες μετά από αξιοποίηση των στοιχείων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες εκείνο το απόγευμα είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο του 49χρονου στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος γιος του θύματος, παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.Οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, είχαν αρχικά ομολογήσει το έγκλημα. Ωστόσο, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, είχαν υποστηρίξει πως δεν έχουν μνήμες από την ημέρα εκείνη, πως ουδέποτε έχουν μεταβεί στην περιοχή και επικαλέστηκαν χρόνια προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά.

back to top