Menu
RSS

Από Πέμπτη η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Από Πέμπτη η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανοίγει στις 27 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης των δηλωθέντων τετραγωνικών για όσα ακίνητα κατά το παρελθόν είχαν δηλωθεί πλημμελώς στους δήμους.

Ο Αντιδημαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων Τάσος Αλόγλου με τοποθέτησή του στο ανέφερε ότι, "μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν την ευκαιρία οι δημότες μας, με δήλωσή τους να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ακινήτων ή ακόμα να δηλώσουν νέα ακίνητα τα οποία δεν είναι δηλωμένα στο τμήμα Ακινητης περιουσίας του Δήμου Χανίων.Επίσης δίνεται η δυνατότητα αλλαγής και της χρήσης των ακινήτων τους.  Ανέκαθεν οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν και αφορούν κύριους και βοηθητικούς χώρους αλλά και οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως. Το όφελος των δημοτών είναι ότι η δήλωση τους δεν αφορά αναδρομική εφαρμογή των τελών για τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μονάχα από 1/1/2020".

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των site του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης mindigital.gr, του Υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr, της ΑΑΔΕ aade.gr, της ΓΓΠΣΔΔ gsis.gr και της ΚΕΔΕ kedke.gr.

back to top