Menu
RSS

Κραυγή αγωνίας από την ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο

Κραυγή αγωνίας από την ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο

Επιστολή προς υπουργό και αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασία του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα τις ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ , στέλνει η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου αναφορικά με το μείζον θέμα της ενίσχυσης, του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ηρακλείου.

Η Ένωση ζητάει την ενίσχυση με τις τακτικές μεταθέσεις την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου καθώς και την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό  προκειμένου να μπορέσει το Αστυνομικό Προσωπικό να εκτελέσει τα καθήκοντα του και οι πολίτες του νομού μας να νοιώθουν ασφαλείς.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "Από τις 812 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο Νομό Ηρακλείου υπάρχουν μόνο 770,  εκ των οποίων 70 περίπου Αστυνομικοί έχουν αποσπασθεί και υπηρετούν εκτός Δ.Α. Ηρακλείου. Έλλειψη δηλαδή πάνω από εκατό  Αστυνομικών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν διότι στελεχώνονται με τους μισούς Αστυνομικούς από αυτό που προβλέπει η αναδιάρθρωση ενώ συγχρόνως στις περισσότερες υπηρεσίες αυξήθηκε η εδαφική τους αρμοδιότητα.

Το Α.Τ. Φαιστού, το Β Α.Τ. Ηρακλείου και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων  υπολειτουργούν και κάθε μήνα ενισχύονται με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.

 

Σε λίγο καιρό μάλιστα αρχίζει, η τουριστική περίοδος και τμήματα όπως το Α.Τ. Αερολιμένα- Α.Τ. Χερσονήσου – Α.Τ. Μαλεβιζίου, που επωμίζονται τον κύριο όγκο των τουριστών, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν έχει ήδη προβλεφτεί η ενίσχυση τους ή θα αναμένουμε ξανά την έναρξη της τουριστικής περιόδου για να γίνει ο σχεδιασμός όπως κάθε χρόνο".

back to top