Menu
RSS

ΠΑΡΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Υπογράφηκε  από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η απόφαση έγκρισης 353.000 ευρώ για την διαμόρφωση και οργάνωση χώρων καταφυγής πληθυσμού μετά από σεισμό στα Χανιά

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης της πίστωσης, Προϊσταµένη Αρχή ορίζεται  το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και ∆ιευθύνουσα Υπηρεσία η τεχνική υπηρεσία, ενώ η δημοπράτηση αναμένεται εντός της Άνοιξης.

Πρόκειται για ένα έργο που είχε συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης,εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Κρήτης 2014-2020 και αφορά σε τρεις συγκεκριμένους χώρους οι οποίοι είναι:

  • Πάρκο (αδιαμόρφωτο) στην συμβολή των οδών Προφήτη Ηλία και Ανδριανάκη στην Χαλέπα
  • Πάρκο «Πολυχρονίδη» στην Νέα Χώρα
  • Πάρκο «Φράγκικο» στα Παχιανά

Το έργο αφορά στην κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής για την οργάνωση και λειτουργία των χώρων υποδοχής/ καταφυγής πληθυσμού μετά από σεισμό στην περιοχή παρέμβασης που έχει εγκριθεί με την υπ' αριθμ' 1711/2017 Απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης ως περιοχή υλοποίησης των δράσεων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων. 

Οι χώροι καταφυγής είναι αυτοί που θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι μετά από σεισμό και θα παραμείνουν από λίγες ώρες μέχρι και για 2-3 ημέρες. 

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν αυτοί οι χώροι καθορίζονται από αρμόδιους φορείς Πολιτικής Προστασίας όπως ο Οργανισμός Αντισεισμικής Πολιτικής (ΟΑΣΠ).

 Για το Δήμο Χανίων οι χώροι καταφυγής είχαν καθοριστεί στο Σχέδιο Οργάνωσης Χώρων Αντισεισμικής Προστασίας του ( πρώην)Δήμου Χανίων που εκπονήθηκε από το ΤΕΕ σε συνεργασία με την πρώην Ν.Α. Χανίων (2007) και επικαιροποίηθηκαν το 2017 με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων του Δήμου Χανίων. 

back to top