Menu
RSS

Έπεσαν οι υπογραφές για τον βιολογικό στην Σούγια

Έπεσαν οι υπογραφές για τον βιολογικό στην Σούγια

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Καντάνου-Σελίνου

"Την Πέμπτη 31-10-2019 στο Κοινοτικό Γραφείο Καμπανού, παρουσία του Αντιεριφερειάρχη Κρήτης κ. Νικολάου Καλογερή και του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου κ. Αντωνίου Περράκη, υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου κ. Ιωάννη Βαρδουλάκη, του Εκπροσώπου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Βασιλείου Λιβάνιου, μέλους του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. Α.Ε.  και του Προέδρου της Αναδόχου εταιρείας «ΤΟΞΟ Α.Ε.Τ.Ε.» κ. Χαράλαμπου Παντελάκη, η Σύμβαση του Υποέργου 1 του Βιολογικού της Σούγιας.

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή του δικτύου συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων του οικισμού της Σούγιας στη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασμένων Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), τα έργα διάθεσης, την κατασκευή οδού πρόσβασης προς την Εγκατάσταση Επεξεργασμένων Λυμάτων, τη δεξαμενή άρδευσης, καθώς και τα έργα υποδομών στην Ε.Ε.Λ.

 

Στο σχεδιασμό του έργου προβλέπεται η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων για την άρδευση καλλιεργειών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών και υλοποιείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

 Το χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια και υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους κατοίκους της Σούγιας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου για την τοποθέτηση του Βιολογικού και του δρόμου πρόσβασης, χωρίς την πολύτιμη προσφορά τους δεν θα είχε δρομολογηθεί το έργο.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σούγιας για την παραχώρηση χώρου για την κατασκευή αντλιοστασίου". 

back to top