Menu
RSS

324 έργα ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020

324 έργα ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020

324 έργα, προϋπολογισμού 342 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020

324 είναι τα ενταγμένα έργα του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης, τα οποία έχουν προϋπολογισμό 342 εκ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 76,5% του συνολικού προϋπολογισμού του ΠΕΠ Κρήτης, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την ομιλία του στην ετήσια τεχνική συνάντηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020». 

Στη συνάντηση που είναι σε εξέλιξη στα Χανιά συμμετέχουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρμοδίων εθνικών αρχών καθώς και τα στελέχη της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης. 

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του προϊστάμενου της Μονάδας G.3 της Γενικής Διεύθυνσης για τις Ευρωπαικές Περιφέρειες (REGIO) Willebrord Sluijeters (Βιλεμπροντ Σλοϊτέρς) ο οποίος είναι αρμόδιος για την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο κ. Σλόιτερς έκανε αναφορά στην θετική πορεία της Κρήτης στον τομέα του περιβάλλοντος, αλλά και στην έξυπνη εξειδίκευση, στις προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου και στη δυναμική που παρουσιάζει η οικονομία της Κρήτης, η οποία, όπως είπε, έχει προοπτικές διότι βασίζεται εκτός από τον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία κ.α. τομείς, δίνοντας ευκαιρίες για στρατηγικό σχεδιασμό. 

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε πως βασική παράμετρος των έργων που προχώρησαν μέχρι σήμερα ήταν η καλή συνεργασία και οι συνέργειες με τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης υπέβαλε σήμερα επίσημα στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την αναθεώρηση του προγράμματος που ανακατανέμει το αποθεματικό επίδοσης (6%) δίνοντας το σίγμα της ορθής διαχείρισης του προγράμματος.    

back to top