Menu
RSS

15 Οκτωβρίου-Παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

15 Οκτωβρίου-Παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

 

Δράση ευαισθητοποίησης της ομάδας «Διαβάζω για τους Άλλους» στα Χανιά

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού» με στόχο την κατανόηση της χρήσης του ως σύμβολο ανεξαρτησίας και αυτονομίας των ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Η ομάδα του «Διαβάζω για τους Άλλους» στα Χανιά τιμώντας την ημέρα αυτή πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Νέας Χώρας και στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργία Λενταριανών,  του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδευτεί ένα άτομο με απώλεια όρασης ώστε να κινείται μόνο του και να είναι ανεξάρτητο στην καθημερινότητά του, πόσο σημαντικό είναι να γίνουν οι πόλεις μας προσβάσιμες για όλους, καθώς και με ποιον τρόπο μπορούμε να συνοδεύσουμε έναν τυφλό άνθρωπο.

Στη συνέχεια τα παιδιά «μπαίνοντας» στο ρόλο του τυφλού με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού αλλά και του συνοδού περιηγήθηκαν στους χώρους των κέντρων.

Το «Διαβάζω για τους Άλλους» θα είναι με τις δράσεις του πάντα κοντά στα παιδιά. Τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, για μια κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.


 

 

 

 

back to top