Menu
RSS

Σύσκεψη για τα νερά της λεκάνης του Ταυρωνίτη

Σύσκεψη για τα νερά της λεκάνης του Ταυρωνίτη

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, πρόεδρος της οποίας είναι ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Γύπαρης, η ερευνητική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Τσακίρη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν, από τον κ. Τσακίρη και την ομάδα του, οι εξελίξεις σε σχέση με το έργο και τονίστηκε το γεγονός ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ένταξη του έργου στον προγραμματισμό ως έργο «Εθνικού Επιπέδου Ειδικού και σημαντικού», και τόνισε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου με την ανάληψη όλων των απαιτούμενων πρωτοβουλιών. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης και της ερευνητικής ομάδας του Ε.Μ.Π. επί τεχνικών λεπτομερειών του έργου, και η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραλαβή του 6ου παραδοτέου «Εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτη μεταφοράς φερτών και διάβρωσης κατάντη των ταμιευτήρων», από την Επιτροπή Παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό έργο έχει σκοπό την επικαιροποίηση της μελέτης του φράγματος Παπαδιανών στον Ντεριανό, που αποτελεί το κύριο μέρος του συστήματος αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη, μέσω δύο διασυνδεδεμένων φραγμάτων στον Ντεριανό και στον Σεμπρωνιώτη, με σκοπό την άρδευση εκτάσεων στην υψηλή ζώνη του Δήμου Πλατανιά και στη Δυτική Κίσαμο.


 

back to top