Menu
RSS

Στην Αντιπεριφέρεια η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα

Στην Αντιπεριφέρεια η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα

 

Η κ. Hricová ανέλαβε καθήκοντα στη χώρα μας πριν από δύο χρόνια

Τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκε χθες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2019, η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricová, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρο Πατεράκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του κ. Καλογερή και της κας Hricová, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στη χώρα μας πριν από δύο χρόνια, αναφέρθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και της εργασίας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στον τουρισμό, η Πρέσβης επεσήμανε την άφιξη περίπου 100.000 Σλοβάκων τουριστών ετησίως στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στους τρείς πρώτους προορισμούς προτίμησης για τους Σλοβάκους. Επίσης τόνισε τη μεγάλη φοιτητική κινητικότητα από την Ελλάδα προς τη Σλοβακία, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 500 Έλληνες φοιτητές εγγράφονται κάθε χρόνο στις Σχολές Ιατρικής και Φαρμακευτικής της χώρας της.

Όσον αφορά στον τομέα της εργασίας, η Πρέσβης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Σλοβακίας με την Ελλάδα σχετικά με την προσφορά εργασίας στους Έλληνες. Επεσήμανε την ανάγκη σε προσωπικό διαφόρων τομέων της σλοβακικής οικονομίας. Μεταξύ αυτών, ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της σλοβακικής οικονομίας, ο τομέας της υγείας, όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε γιατρούς και σε νοσηλευτικό προσωπικό, και ο τομέας των υπηρεσιών σε μεγάλες ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σλοβακία.

Η Πρέσβης υπογράμμισε ότι μέλημά της είναι να ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, και ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι προχωρούν οι διαδικασίες αδελφοποίησης μεταξύ Περιφέρειας Τέρναβα (Trnava Region) και Περιφέρειας Κρήτης που είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν, γεγονός για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ευχαρίστησή του, τονίζοντας την υποστήριξή του.

Τέλος η κα Hricová συνεχάρη τον κ. Καλογερή για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

back to top