Menu
RSS

Τι λένε ο Διευθυντής του 7ου Δ.Σ. Χανίων και ο Σύλλογος Γονέων για το θέμα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας περί υποσιτισμού μαθητών

Τι λένε ο Διευθυντής του 7ου Δ.Σ. Χανίων και ο Σύλλογος Γονέων για το θέμα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας περί υποσιτισμού μαθητών

Κοινή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Γιάννης Τσισμενάκης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ & 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Λόγω της εκτενούς δημοσιοποίησης που έλαβε το θέμα της δωρεάς σχολικών ειδών και της σίτισης των μαθητών μας και όχι μόνο, οφείλω ως Διευθυντής, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και την προσυπογραφή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, να διευκρινίσω τα ακόλουθα: Η ομάδα «Χαρίζω Ελπίδα» συνεργαζόμενη με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, είχε την πρωτοβουλία να διανείμουν σχολικά είδη σε όλα τα σχολεία του νομού, σε μαθητές που αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Τους ενημέρωσα ότι μερίδα μαθητών μας, λόγω οικονομικών δυσκολιών, όπως και σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας, έχει ανάγκη από βασικά σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, γόμες, μπογιές κ.λπ. και αυτά επιθυμούμε να μας δώσουν σε συγκεκριμένη ποσότητα, ανεξαρτήτως λίστας που ζητούν οι δάσκαλοι και του δικού μας σχολείου. Συζητήσαμε για την διανομή δεκατιανού σε όλους τους μαθητές μας, αδυνατούντες οικονομικά και μη, από δωρεά του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων και συμπολίτη μας παλιού μαθητή μας, καθώς και την προσθήκη, ενίοτε, ενός φρούτου στο ήδη υπάρχον δεκατιανό από προσφορά τους.

Επειδή κρίνουμε ότι ο εθελοντισμός, η προσφορά και η φιλανθρωπία, θα πρέπει να διακρίνονται από σεβασμό και διακριτικότητα προς τα πρόσωπα που δέχονται τη βοήθεια και να μην έχει άλλους στόχους ή σκοπούς, αποφασίσαμε ότι ο τρόπος που θα δεχόμαστε την όποια προσφορά να γίνεται μέσω του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων που έχει καλύτερη εικόνα των αναγκών όλων των σχολείων.

Το δικό μας σχολείο δεν έχει κυλικείο γιατί ο μαθητικός μας πληθυσμός είναι μικρός και συνεπώς είναι ασύμφορη η λειτουργία του. Το θέμα του δεκατιανού έχει λυθεί με τον καλύτερο τρόπο, χάριν στη συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου ΔΣ, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του σχολείου μας και των αλληλέγγυων.

Επίσης αναφέρουμε ότι έχει γίνει αίτημα από τη Διεύθυνση του σχολείου, για δωρεά διανομή σχολικών γευμάτων στους αδυνατούντες μαθητές μας, προς την Π.Ε. Χανίων. Τονίζουμε ότι ως σύλλογος διδασκόντων συνεργαζόμενος στενά με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, συμπαραστεκόμαστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για να παρέχομε τα απαραίτητα είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης ή ό,τι άλλο μας ζητηθεί ή αντιληφθούμε ότι χρειάζονται οι μαθητές και οι οικογένειες τους.

Αναγκαζόμαστε να συνεργαζόμαστε και με τους φορείς της πόλης, με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Κοινωνική Ιματιοθήκη, το Κύτταρο Χαλέπας, να ζητούμε βοήθεια, για να λύνουμε τυχόν βιοποριστικά προβλήματα των όποιων αδυνατούντων μαθητών μας και των οικογενειών τους, γεγονός που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία στη χώρα μας και το λύνουν όπως κι εμείς, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα του 2019, η κοινωνία που ζούμε είναι πολυπολιτισμική, κανένας από τους γονείς του συλλόγου και όλους τους άλλους Έλληνες που ανήκουν το σχολείο μας και φοιτούν τα παιδιά τους, δεν έχουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Οι πόρτες του σχολείου είναι ανοιχτές για όλα τα παιδιά του κόσμου, της περιοχής ευθύνης του σχολείο μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λυθεί οριστικά και το θέμα της παράτυπης μαθητικής διαρροής Ελλήνων μαθητών προς τα άλλα σχολεία, λόγω της πολυπολιτισμικότητας του μαθητικού μας πληθυσμού.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΣΙΣΜΕΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΒΑΣΩ


 

back to top