Menu
RSS

Απάντηση Μαρκογιαννάκη στις δηλώσεις Αρναουτάκη για τον ΒΟΑΚ

Απάντηση Μαρκογιαννάκη στις δηλώσεις Αρναουτάκη για τον ΒΟΑΚ

Αναλυτικά η δήλωση του

Χθες απ’ το Λασίθι ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε απ’ τη νέα Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με τον Β.Ο.Α.Κ. 

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από χρόνια σιωπής, ο κ. Αρναουτάκης αποφάσισε να ασκήσει πίεση στην Κυβέρνηση του τόπου για το μείζον αυτό ζήτημα της Περιφέρειας Κρήτης" ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και συνέχισε λέγοντας πως: "Έχουν περάσει, βέβαια, 9 χρόνια από τότε που ανέλαβε ως Περιφερειάρχης αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, που λένε".

Αναφέρθηκε δε κι υπερασπίσθηκε με σθένος τις σχετικές δράσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών. Χρειάζεται μάλλον να του θυμίσουμε πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, επί σχεδόν 5 έτη, δεν προχώρησαν στη χωροθέτηση του άξονα, ώστε να ακολουθήσουν περιβαλλοντικές μελέτες, ούτε προχώρησαν στην ολοκλήρωση ενιαίας μελέτης, όπως είχε ανακοινωθεί απ’ το 2015. 

Δεν είμαστε, φυσικά, εδώ μονάχα για να θυμίζουμε όσα ξεχνά ο κύριος Αρναουτάκης. Είμαστε εδώ κυρίως για να φανούμε – τώρα και αύριο – χρήσιμοι στον τόπο μας με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις. Η παράταξη μας, κι εγώ προσωπικά όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, θα είμαστε παρόντες σε όποια συγκροτημένη προσπάθεια και πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί μας.

Έργα για τα οποία η παρούσα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δεσμευτεί.


 

back to top