Menu
RSS

Ερώτηση του κ.Μανούσου Βολουδάκη σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης νέου ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων.

Ερώτηση του κ.Μανούσου Βολουδάκη σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης νέου ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανούσος Βολουδάκης είχε αναδείξει το θέμα και κατά την προεκλογική περίοδο. 

Αναλυτικά το κείμενο του Μανούσου Βολουδάκη:

"Η σύμβαση παραχώρησης του Αεροδρομίου Ιωάννης Δασκαλογιάννης, επιβάλλει στην παραχωρησιούχο εταιρεία να επενδύσει σε ένα νέο ραντάρ προσέγγισης. Το ραντάρ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τον τουρισμό των Χανίων, καθώς δίνει τη δυνατότητα υπερδιπλασιασμού των αφίξεων αεροσκαφών.

Παρ' όλα αυτά, τρία και πλέον χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, το ραντάρ δεν έχει εγκατασταθεί. Η προηγούμενη κυβέρνηση ουδέποτε ενήργησε ή τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα, ενώ σύμφωνα με την εταιρία η επένδυση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ορίσει τις προδιαγραφές.

Ερωτάται ο Υπουργός:

-  Έχει ως σήμερα απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από την παραχωρησιούχο  εταιρια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της να επενδύσει στο νέο ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης;

-  Έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προσδιορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές του ραντάρ;

- Προτίθεται η νέα κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση;". 

 

back to top