Menu
RSS

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Περιοδεία σε Ηράκλειο και επίσκεψη στα Χανιά

 

Μήνυμα ενότητας αλλά και συσπείρωσης έστειλε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στο Ηράκλειο, ενώ επισκέφθηκε και τα Χανιά. 
Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τους έξι υποψήφιους βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας σε καφέ στο Ακρωτήρι. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης και οι υποψήφιοι βουλευτές συζήτησαν για την πορεία του προεκλογικού αγώνα στα Χανιά.
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε τρισάγιο που τέλεσε η οικογένεια του στη μνήμη του πατέρα του Κωνσταντίνου και της μητέρας του Μαρίκας Μητσοτάκη στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου.
Το Σάββατο, σε εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου απάντησε στα ερωτήματα κυρίως νέων ανθρώπων στα οποία απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξειδικεύτηκαν σημεία του προγράμματος της ΝΔ για την Κρήτη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις νέες επενδύσεις λέγοντας: «Αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι να μην υπάρχουν μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια, να είναι χαμηλή η φορολογία και να υπάρχει σταθερότητα. Μια σταθερή κυβέρνηση. Σε αυτό άλλωστε προσδοκούμε και εμείς για την 7η Ιουλίου. Έχουμε ήδη εμπεριστατωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της χώρας και την εξωστρέφεια της».
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις τουριστικές επιχειρήσεις για να εκσυγχρονιστούν, θίγοντας και το ζήτημα έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτεί, όπως είπε, να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα πλέγμα σχολών στις οποίες οι νέοι θα σπουδάζουν επαγγέλματα σχετικά με τον τουρισμό.
Εκτενή αναφορά, απαντώντας σε ερωτήσεις παραγωγικών φορέων, έκανε στον πρωτογενή τομέα: «Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, αλλά μας λείπει η οργάνωση και το μέγεθος που θα μειώσει το κόστος παραγωγής. Οι συνεταιρισμοί με την παλιά μορφή δεν έχουν λόγο ύπαρξης, οι οργανωμένες όμως προσπάθειες των παραγωγών και οι ομάδες παραγωγών είναι σημαντικό να υποστηριχθούν, και οι παραγωγοί μας να γίνουν οι ίδιοι επιχειρηματίες. Είναι σαφές ότι η αυξημένη φορολογία αποτελεί πρόβλημα και η μείωση θα βελτιώσει και τη φορολογική συμμόρφωση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα εξήγησε: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως είναι απαραίτητη η διασύνδεση του νησιού. Η μικρή διασύνδεση προχωράει, η μεγάλη όμως είναι στον αέρα. Αποτελεί μεγάλο ερώτημα και αυτό θα ζητήσουμε να απαντηθεί και να αλλάξει, γιατί η μεγάλη διασύνδεση προωθείται ως εθνικό και όχι ως διευρωπαϊκό έργο, άρα δεν δικαιούται σημαντικής ευρωπαϊκής επιδότησης. Επίσης, είχαμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από την κυβέρνηση, που δήθεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΑΚ
Αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ που όρισε ως προτεραιότητα για την Κρήτη μαζί με το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, είπε: «Δεν υπάρχει σήμερα συνολική μελέτη για το έργο, τη βιωσιμότητά του και τη χρηματοδότηση. Το να το σπάνε σε κομμάτια και να μιλάνε για το αν θα πληρώνουν ή όχι διόδια, είναι σαχλαμάρες. Απαιτείται συγκροτημένη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για ένα ΒΟΑΚ από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου, με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει το τμήμα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Επιβάλλεται να δούμε τι δρόμο θέλουμε, το κόστος και τις πηγές χρηματοδοτήσεις, και να καταλήξουμε αν χρειάζονται ή όχι διόδια. Είναι σαφές ότι στην περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μόνο από το δημόσιο. Δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις χωρίς να έχω όλα τα δεδομένα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι απαιτείται ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος».
Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτο, πάλι από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε πως «Εισπράττω τον παλμό της νίκης και αυτόν μεταφέρω εδώ στην Κρήτη για την οποία έχω μεγάλη προσδοκία και έχω θέσει ψηλά τον πήχη. Θέλω ολόκληρη η Κρήτη να βαφτεί γαλάζια και να εκλέξουμε 10 βουλευτές».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα
 

back to top