Menu
RSS

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 19-06-2019  στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά. 

.Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά πλαισιώνουν γνωστοί αγωνιστές με πολιτική και κινηματική δράση με μόνιμο μέλημα τη συμβολή τους στο ξεδίπλωμα κοινών εργατικών και λαϊκών αγώνων αντίστασης στη βαρβαρότητα. Με σταθερή συμμετοχή και παρέμβαση στις κινητοποιήσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη χρησιμοποίηση του τόπου μας σαν ορμητήριο πολέμου για το διώξιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων, στα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν νέοι άνθρωποι που βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, με συμβολή στους φοιτητικούς αγώνες για δωρεάν σπουδές και δημοκρατικές ελευθερίες στα πανεπιστήμια, όπως και στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις στα Χανιά.

ΑΡΧΟΛΕΩΝ ΑΡΤΕΜΗΣ, γιατρός συνταξιούχος δημοσίου

ΚΟΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ γεωπόνος , ελεύθερος επαγγελματίας

ΠΑΤΕΡΑΚΗ –ΝΤΑΜΑΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ καθαρίστρια

ΠΕΡΑΚΗ ΜΥΡΤΩ, πτυχιούχος Ιστορικού Αρχαιολογικού, εργαζόμενη στον τουρισμό

ΠΕΡΡΑΚΗΣ Γιάννης, μαθηματικός

ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ Γιάννης του Νικολάου, ελεύθερος επαγγελματίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Είναι η πολιτική κατεύθυνση με την οποία το ΚΚΕ(μ-λ) παρεμβαίνει πανελλαδικά στις βουλευτικές εκλογές ης 7ης Ιούλη.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Εργασιακή ανασφάλεια, μισθοί και συντάξεις πείνας, χτύπημα των δικαιωμάτων στην περίθαλψη και στην παιδεία, επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις. Την ίδια ώρα οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στη γειτονιά μας, και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, έχουν ανάψει φωτιές πολέμου με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και ξεριζωμένους και έχουν καταστρέψει ολόκληρες χώρες.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου μπορεί να βγάλουν μια άλλη κυβέρνηση έχουν όμως μια σταθερά: Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αυτοδύναμη ή μαζί με άλλους στυλοβάτες του συστήματος, ΚΙΝΑΛ ή ακροδεξιά μορφώματα ), η επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα του λαού θα ενταθεί. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται προϋποθέτει λαό υποταγμένο και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε αυτή την πολιτική στο όνομα της αριστεράς, συκοφαντώντας τους αγώνες και τα οράματα της, η δε ΝΔ βρήκε το δρόμο στρωμένο και το λαό στο περιθώριο για να μπορεί να τάζει με θράσος την εργασιακή βαρβαρότητα και την καταστολή των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ με την ανοιχτή συμφωνία όλων των κομμάτων του συστήματος εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ, σπέρνοντας βάσεις απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας. ΗΠΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ χρησιμοποιούν τους ανταγωνισμούς και τις οξύνσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας και των άλλων βαλκανικών χωρών για τα δικά τους συμφέροντα, ενώ ενθαρρύνουν εθνικισμούς και σωβινισμούς ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για όλους τους λαούς της περιοχής. Το ΚΚΕ (μ-λ) θεωρεί ότι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη στην περιοχή μας είναι η ανάπτυξη της φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς μέσα από την κοινή πάλη για το διώξιμο όλων των ιμπεριαλιστών. Το σύνθημα που μας ενώνει όλους: «ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ»

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα το ΚΚΕ( μ-λ) απευθύνεται στο λαό και με τη συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές θέλει να αναδείξει την ανάγκη να συγκροτηθούν και να αναπτυχθούν αγώνες αντίστασης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τη φασιστικοποίηση, τη συντριβή των λαϊκών κατακτήσεων, των εργατικών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου και η νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τους επίδοξους «σωτήρες».Έτσι κι αλλιώς οι εκλογές αλλάζουν κυβερνήσεις, δεν κατοχυρώνουν όμως , ούτε διευρύνουν κατακτήσεις. Οι αυταπάτες των εύκολων λύσεων, και των φαεινών αποκαλύφθηκαν. Επιμέναμε και επιμένουμε, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς που εκθειάζουν τη «δύναμη της ψήφου» και συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και αφοπλισμό του λαού, ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στη σύγχρονη βαρβαρότητα που επελαύνει, είναι ο δρόμος της αντίστασης σ’ αυτήν και της διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, του μαζικού αγώνα και της λαϊκής οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να αναδείξουμε, ότι η προοπτική του λαού μας δεν είναι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και η εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, αλλά η ανεξαρτησία και ο σοσιαλισμός με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία της χάραξης αυτού του δρόμου μαζί με το λαό. Το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετέχει με ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, Στηριζόμαστε και οικονομικά αποκλειστικά στα μέλη και στους φίλους της οργάνωσης και δεν δεχόμαστε καμιά κρατική επιχορήγηση. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να στηρίξουν και με την ψήφο τους τη δράση και τις απόψεις του, αλλά κύρια να βρεθούμε μαζί μετά την 7η Ιούλη στους αναγκαίους αγώνες για τη ζωή και το μέλλον μας.

 

back to top