Menu
RSS

Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στα Χανιά ο πρώην πρύτανης Γ. Φίλης

Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στα Χανιά ο πρώην πρύτανης Γ. Φίλης

Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές με το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά στο μήνυμα συμόρευσης με το ΜέΡΑ25 ο κ. Φίλης αναφέρει «Κατάγομαι από την Ασίνη της Ναυπλίας και ζω στα Χανιά. Σπούδασα ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στο ΕΜΠ και επιστήμη συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Είμαι ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου διετέλεσα επί δωδεκαετία Πρύτανης.

Επί έτη κάνω επιστημονική έρευνα, συγγράφω και δίνω διαλέξεις ανά την υφήλιο πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Πρώτη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να περάσω στο στάδιο της δράσης μέσω της πολιτικής.

Το ΜέΡΑ25 είναι ο κατάλληλος πολιτικός φορέας για τέτοια δράση. Ενστερνίζεται πλήρως αυτό που η επιστήμη τονίζει με έμφαση: ότι η κλιματική αλλαγή είναι άμεση απειλή για την οικονομία, την υγεία, την κοινωνία και ευρύτερα όλον τον πλανήτη. Καταδεικνύεται αυτό από την απόλυτη αντίθεσή του στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οι οποίοι ευθύνονται κυρίως για την κλιματική αλλαγή. Και καταδεικνύεται από το ολοκληρωμένο σχέδιό του για μια ανάπτυξη χωρίς άνθρακα. Αν συνεχίσουμε την παρούσα καταναλωτική μας πορεία για λίγα ακόμη χρόνια, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα ζήσουν σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Ο πολιτισμός και η δημοκρατία βρίσκονται ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας τους.

Επιπλέον το ΜέΡΑ25 έχει ένα πλήρες πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και περίσκεψη, χωρίς κραυγές και τετριμμένα συνθήματα.

Στο ΜέΡΑ25 βρήκα έναν πολιτικό φορέα που απεχθάνεται τα σκοτεινά χαρακτηριστικά της σύγχρονης πολιτικής: έκφραση μίσους, χρήση υβριστικών επιθέτων, εκτόξευση απειλών, αποφυγή σοβαρής συζήτησης. Η πολιτική απαιτεί νηφαλιότητα, ιδέες, διαβούλευση, αποδοχή της επιστήμης, γνώση του εφικτού στην ελληνική και την παγκόσμια σκηνή, συγκεκριμένες προτάσεις. Το ΜέΡΑ25 ενστερνίζεται αυτές τις θεμελιώδεις αρχές και για τούτο με εκφράζει πλήρως»

Πηγή:Χανιώτικα Νέα


 

back to top