Menu
RSS

Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα

Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα

Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου

Ενισχυμένοι θα είναι σήμερα Μ. Τετάρτη οι νότιοι άνεμοι σε αρκετές βόρειες περιοχές της Κρήτης, γεγονός που θα ευνοήσει την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, αλλά από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.

Τα έως τώρα δεδομένα δίνουν μία τάση μείωσης της μεταφοράς σκόνης σταδιακά μετά την Μ. Παρασκευή επαναφέροντας ανεκτά και κανονικά για την εποχή επίπεδα συγκέντρωσης, σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην Κρήτη για όλη την Μεγάλη εβδομάδα καθώς και την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Μ.Τετάρτη αναμένονται και πάλι πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τη διατήρηση όμως των υψηλών νεφώσεων.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Ανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 Μποφώρ με εξαίρεση όμως τις βόρειες περιοχές ανατολικά των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου όπου εκεί οι άνεμοι θα είναι Νότιοι περισσότερο ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φθάνουν τα 5 – 6 Μποφώρ.

Αναμένεται όμως και σταδιακή εξασθένηση τους από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται γύρω από τους 13⁰C ενώ οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τους 23⁰C.

Αυξητικές εμφανίζονται και οι τάσεις μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης ξεπερνώντας μάλιστα το κατώτερο όριο ανεκτής συγκέντρωσης.

 

back to top