Menu
RSS

Συνταξιούχος Κρητικός βρέθηκε να "χρωστά" στην εφορία...3 δισ. ευρώ!

Συνταξιούχος Κρητικός βρέθηκε να "χρωστά" στην εφορία...3 δισ. ευρώ!

Το σοκ για την οικογένεια ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλο

Σοκ υπέστησαν τα παιδιά ενός συνταξιούχου στο Ηράκλειο ζητώντας μια φορολογική ενημερότητα για τον ηλικιωμένο πατέρα τους, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον κατάκοιτος και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ Ηρακλείου διαπίστωσε πως λόγω οφειλής ο Ιωάννης Βέργης, εδώ και χρόνια συνταξιούχος επιπλοποιός, δεν μπορούσε να λάβει φορολογική ενημερότητα παρ' όλο που τα τελευταία χρόνια δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο όταν διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη οφειλή του πατέρα τους αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των… 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Οταν το άκουσα σκοτείνιασε ο κόσμος. Τόσο εγώ όσο και οι τρεις αδελφές μου είμαστε άνθρωποι με μεσαία εισοδήματα και αυτό το ύψος του ποσού ήταν πραγματικά εξωφρενικό για τα δικά μας δεδομένα» λέει ο Χρήστος Βέργης, γιος του 75χρονου συνταξιούχου.

«Η υπάλληλος στο δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ μου εκτύπωσε τη φορολογική εικόνα που εμφάνιζε το σύστημα για τον πατέρα μου και δίπλα στο ποσό οφειλής έγραφε: 2.934.702.861,33 ευρώ. Ευτυχώς, γρήγορα καταλάβαμε πως πρόκειται για λάθος, κάτι που παραδέχτηκαν αμέσως και οι εφοριακοί. Ως ημερομηνία βεβαίωσης της οφειλής εμφανιζόταν η 1/1/1900 ενώ ο αύξων αριθμός του εγγράφου ήταν… 999999. Προφανώς κάτι δεν πήγαινε καλά».

Αν και πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για λάθος, τα προβλήματα της οικογένειας δεν σταμάτησαν εκεί.

«Από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να πάρουμε τη φορολογική ενημερότητα. Το θέμα μας παραπέμφθηκε στη ΔΟΥ Ηλιούπολης, απ’ όπου μας εξήγησαν πως πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση από όλες τις φορολογικές αρχές της χώρας περί μη οφειλής και στη συνέχεια να ξεμπλοκαριστεί το θέμα. Κάποια από τις δεκάδες φορές που πήγα στην Εφορία μού πρότειναν να κινηθώ ακόμα και δικαστικά εναντίον του Δημοσίου, κάτι όμως που θα σήμαινε για μας επιπλέον δικαστικά έξοδα χωρίς να φταίμε σε κάτι» λέει ο κ. Βέργης.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με τις οικονομικές υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Αθήνα τόνισαν πως είναι θέμα χρόνου η διόρθωση του λάθους, ενώ μετά την ανακίνηση του θέματος ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον κ. Βέργη πως το χρέος διαγράφεται και πως παραμένει μόνο μία παλιά (υπαρκτή) οφειλή 8.000 ευρώ, η οποία εφόσον ρυθμιστεί θα μπορεί ο πατέρας του να λάβει τη φορολογική ενημερότητα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

back to top