Menu
RSS

Παρουσίαση Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά» στην περιφερειακή ενότητα Χανίων

Παρουσίαση Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά» στην περιφερειακή ενότητα Χανίων

Την υπόσχεση να πρωταγωνιστήσει η Κρήτη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Σε κλίμα ενθουσιασμού των φίλων του συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά»πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση υποψηφίων στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων από τον επικεφαλής, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε θερμά στο άνοιγμα της εκδήλωσης, τις Ντόρα Μπακογιάννη και Όλγα Κεφαλογιάννη, ΒουλευτέςΑ’ Αθηνών - οι οποίες τον προλόγισαν - εκφράζοντας αισθήματα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για την στήριξή τους στον αγώνα που δίνει. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η Περιφέρεια Κρήτης και εξαπέλυσε βολές προς τη σημερινή διοίκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Τα φαινόμενα κακοκαιρίας ήρθαν να ξεγυμνώσουν όσους εδώ και χρόνια παριστάνουν τους πετυχημένους. Από τη μία, έχουμε μια Κυβέρνηση που οι Κρητικοί στήριξαν όσο κανείς για να διαψευστούν όπως όλοι οι Έλληνες. Και από την άλλη, μια περιφερειακή διοίκηση που δοκιμάστηκε και πέρασε και εκείνη κάτω από τον πήχη. Θέλει θράσος όσοι άσκησαν διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια να παριστάνουν σήμερα ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και να ζητάνε κι άλλες ευκαιρίες. Που δυστυχώς θα αποδειχτούν κι αυτές χαμένες. Που θα σπαταληθούν και αυτές σε δημόσιες σχέσεις, αλλά χωρίς έργα ουσίας για την Κρήτη και τους Κρητικούς».

Και συνέχισε: «Το τελευταίο διάστημα, συνειδητοποιήσαμε με άσχημο τρόπο το πόσο ανοχύρωτη είναι πλέον η Κρήτη μας. Όταν είδαμε δρόμους να καταρρέουν και να κλείνουν. Στο Σταλό. Στο Μάλεμε, Στον δρόμο για Παλιόχωρα. Περιοχές να πνίγονται στα νερά, όπως στη Σητεία. Χειμάρρους να συμπαρασύρουν τα πάντα.Είδαμε ιστορικές γέφυρες που είχαν αντέξει σχεδόν έναν αιώνα να διαλύονται, επειδή ουδείς τις είχε συντηρήσει. Και το χειρότερο όλων: Θρηνήσαμε ακόμα και συνανθρώπους μας. Δεν υπάρχουν ευθύνες για αυτά;Η δουλειά του Περιφερειάρχη ποια είναι; Μόνο να δίνει λεφτά για γηπεδάκια 5Χ5; Ποια μέτρα θωράκισης πήρε όλα αυτά τα χρόνια; Ποια αντιπλημμυρικά έργα έκανε;».

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης προχώρησε και σε κίνηση ανοίγματοςσε όσους έχουν μείνει χωρίς κομματική στέγη: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όσα στελέχη προέρχονται από το χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ, τα οποία ο κ. Αρναουτάκης με μεγάλη άνεση εγκατέλειψε και πέταξε στην άκρη για να χωθεί στην αγκαλιά των νέων του φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξε έτσι πώς αντιλαμβάνεται τις πολιτικές, αλλάκαι τις ανθρώπινες σχέσεις.  Εμείς μπορεί να είμαστε χρόνια απέναντι, αλλά ο σεβασμός δεν έλειψε ποτέ.  Ούτε η ειλικρίνεια. Και γι’ αυτό σήμερα νοιώθω ότι μπορώ να απευθυνθώ σε αυτούς με εντιμότητα και καθαρό βλέμμα. Και να τους καλέσω να έρθουν μαζί μας. Να στηρίξουν τη δική μας προσπάθεια και να γίνουν μέρος της. Να υπερβούμε παλιές διαφωνίες και να δούμε όσα σήμερα μας ενώνουν. Να ενώσουμε δυνάμεις και να γυρίσει το νησί μας σελίδα».

Παρουσιάζοντας στο τέλος έναν προς έναν τους υποψηφίους του στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε: «Καθημερινά η ομάδα μας μεγαλώνει, γίνεται πιο ισχυρή καθώς προστίθενται άτομα που έχουν διακριθεί ο καθένας στο χώρο του και έχουν προσφέρει πολλά στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε περήφανοι για εκείνους. Όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις και θα παλέψουμε διεκδικώντας την ψήφο όλων των πολιτών για να πάμε την Κρήτη Μπροστά».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μαρκογιαννάκης είναι: Ιωάννα Αλεξάκη, Γεώργιος Αρχοντάκης, Καλλιόπη Βασσάλου, Γεώργιος Γαλάνης, Νίκος Δρακάκης, Ελευθέριος Κοπάσης, Ανδρέας Κουκλινός, Στέλιος Κουκουράκης, Ιωάννης Μανούσακας, Μαρία Ξενικάκη, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Νίκος Ποθουλάκης, Χρήστος Τσοντάκης, Δημήτρης Χαιρετάκης.

 

back to top