Menu
RSS

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Σε περίπου ένα μήνα τα πρώτα έργα αποκατάστασης ζημιών στο ΒΟΑΚ

Σε περίπου ένα μήνα, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από την τελευταία κακοκαιρία στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Στο χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό των έργων αναφέρθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης, κατά την διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα πρώτα έργα στον ΒΟΑΚ, σύμφωνα με τον κ Καζάση, αφορούν τις παρεμβάσεις στις περιοχές Μεγάλα Χωράφια, Σταλός και Γαλατάς.

Κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου έγινε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η τελευταία κακοκαιρία, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων να μιλά για ανυπολόγιστες ζημιές και παράλληλα να τονίζει τον υψηλό βαθμό συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, αλλά και τον συντονισμό που υπήρξε, ώστε άμεσα να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει σταδιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισημάνθηκε, από την κακοκαιρία τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στους δήμους Πλατανιά, Κισσάμου και Κανδάνου - Σελίνου, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στους δήμους Αποκορώνου και Σφακίων.

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι για την εκτέλεση των μεγάλων τεχνικών έργων που απαιτούνται και θα λύνουν οριστικά προβλήματα που υπάρχουν, θα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών. «Πρέπει να πάμε συγκροτημένα στην ανασύσταση της ενδοχώρας με σχέδιο ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης ανασυγκρότησης της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι επεμβάσεις που θα γίνουν και τα χρήματα που θα δοθούν, θα πρέπει να διανεμηθούν στους δήμους ανάλογα με τις ζημιές που έχουν υποστεί», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κισσάμου Θόδωρος Σταθάκης, ενώ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόνισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στην περιοχή του αφορούν το οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, η κακοκαιρία που «επέστρεψε» σήμερα στην περιοχή των Χανίων δημιούργησε νέα προβλήματα κυρίως σε σημεία του οδικού δικτύου.

Από καταπτώσεις χωμάτων και πετρών έκλεισε τμήμα του επαρχιακού δρόμου από Φουρνέ προς Μεσκλά, ενώ βράχος έπεσε και στη θέση Σελί του οδικού δικτύου προς Κάνδανο.

Από τον δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο το νυκτερινό καταφύγιο αστέγων με την προοπτική παράτασης της λειτουργίας τους και το επόμενο 24ωρο, αν δεν υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

back to top