Menu
RSS

Αλ. Μαρκογιαννάκης: "Επιτέλους το αεροδρόμιο Καστελίου σε τροχιά κατασκευής"

Αλ. Μαρκογιαννάκης: "Επιτέλους το αεροδρόμιο Καστελίου σε τροχιά κατασκευής"

Δήλωση με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι

"Η Κρήτη είχε ανάγκη από ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο ως πύλη εισόδου για τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το κείμενο του:

«Υπογράφηκε χτες η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης και μπήκε επιτέλους σε τροχιά κατασκευής. Το νέο αεροδρόμιο, αποτελεί ένα έργο υποδομής που επαναπροσδιορίζει την υπεραξία της Κρήτης. Μετατρέπει το νησί μας σε ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα, με σημαντική συμβολή στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τόσο μέσα από την ενίσχυση του τουρισμού όσο και την άνθιση της τοπικής οικονομίας. Η Κρήτη είχε ανάγκη από ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο ως πύλη εισόδου για τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Είναι σημαντικό δέκα έξι χρόνια μετά την πρώτη εξαγγελία, το έργο να μπαίνει στη φάση υλοποίησης.

 Το ζητούμενο ωστόσο είναι να μην περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για τη κατασκευή του και οι λοιπές διαδικασίες να μη λιμνάσουν. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα στους κατοίκους που μιλούν για άδικες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών τους και να δοθούν άμεσα λύσεις. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την περιοχή  για να αποφευχθεί η άναρχη ανάπτυξή της τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε πολεοδομικό επίπεδο. Θα πρέπει ακόμη να εισέλθουμε άμεσα στο στάδιο της ολοκλήρωσης των μελετών από μέρους του κατασκευαστή και εν συνεχεία στη φάση της κατασκευής, ώστε να μην κωλυσιεργήσει η διαδικασία.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι η κατασκευή του αεροδρομίου να συνδυαστεί με ένα ακόμη μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο πνοής για το νησί μας, ένα έργο που θα σταματήσει τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι Κρητικοί και οι επισκέπτες, τον Βόρειο Οδικό Άξονα».

 

back to top