Menu
RSS

Σε φόρουμ στη Νέα Υόρκη για εξαγωγές τουρισμό και επενδύσεις

Σε φόρουμ στη Νέα Υόρκη για εξαγωγές τουρισμό και επενδύσεις

O πρόεδρος του ΕΒΕΧ Α.Ροκάκης

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων επαφών με αμερικανικές εταιρείες ούτως ώστε να αναβαθμιστεί η εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων και επαφές με επενδυτικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε προ ημερών  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο του φορέα  Σταύρο Χατζηδημητρίου και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο των Ελαιουργών ν. Χανίων  Μιχάλη Χαιρετάκη οι οποίοι συμμετείχαν στο ελληνοαμερικανικό αγροτοδιατροφικό φόρουμ που διοργάνωσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων επαφών με αμερικανικές εταιρείες ούτως ώστε να αναβαθμιστεί η εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων και επαφές με επενδυτικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.  

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε και το υψηλόβαθμο στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου Έλμο Ρινάλντι.

Ο κ. Ροκάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε, τόσο στην αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των Χανίων και της Κρήτης με τις ΗΠΑ - κάτι που αποτελεί και έναν βασικό στόχο του Επιμελητηρίου Χανίων - όσο και στην ανάγκη για την αύξηση των εξαγωγών και της εξωστρέφειας του χανιώτικου προϊόντος.

Στο τραπέζι επιπλέον ετέθη και η ραγδαία αύξηση του τουρισμού, κάτι που «είναι φυσικό λόγω του ιδιαίτερου κάλλους του νησιού, της ξεχωριστής κουλτούρας και ιστορίας μας» όπως τόνισε ο κ. Ροκάκης, για να προσθέσει: «σημαντικό ρόλο παίζει και θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, η κρητική κουζίνα, η οποία έχει χτίσει το δικό της μύθο στις καλύτερες κουζίνες των πιο φημισμένων εστιατορίων παγκοσμίως».

Ο κ. Χατζηδημητρίου από την πλευρά του μίλησε για την ανάπτυξη του οίνου και των επιτραπέζιων σταφυλιών, ενώ ο κ. Χαιρετάκης αναφέρθηκε στο κρητικό και δη στο χανιώτικο ελαιόλαδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του Επιμελητηρίου Χανίων με φορείς της αμερικάνικης κυβέρνησης, κάτι που θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον.  Η εν λόγω δράση αποτελεί το πρώτο βήμα από μια σειρά κινήσεων, που το Επιμελητήριο Χανίων σκοπεύει να κάνει με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών, την ποιοτική αύξηση του τουρισμού και την προσέλκυση μεμονωμένων ή μικτών επενδύσεων. 

back to top