Menu
RSS

Λ. Αυγενάκης: «Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Λ. Αυγενάκης: «Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μαζί με τον Γραμματέα του Κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού

«Όση πίεση και να ασκούσε η κα Μέρκελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα άλλαζε την άποψή του για την Συμφωνία των Πρεσπών, έχω ξεκαθαρίσει πολύ έγκαιρα  τη θέση μας», δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101.5» του Ηρακλείου και τον δημοσιογράφο, Μανώλη Αργυράκη.

 Αναφορικά με τις δηλώσεις Μέρκελ πως δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη, ο Γραμματέας του Κόμματος σημείωσε ότι: «Αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

 Και προσέθεσε: «Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δήθεν «μακεδονική εθνότητα» και τη δήθεν «μακεδονική γλώσσα». Η δική μας θέση είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής για το εθνικό συμφέρον. Και γι’ αυτό δεν θα την κυρώσουμε».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως: «Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η μητέρα των μαχών, οι εθνικές εκλογές. Για το λόγο αυτό κινούμαστε με πολλή προσοχή τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού».

 «Η Κρήτη βρίσκεται ψηλά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Θέματα υποδομών, θέματα ανάπτυξης που χρονίζουν για πολλές δεκαετίας για τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κ. Μητσοτάκη, αποτελούν προτεραιότητα! Και αυτό αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση ως στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

 Σχετικά με τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές επεσήμανε: «Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή και το τονίζω για μια ακόμα φορά πως δεν μοιράζουμε χρίσματα σε κανένα. Είμαστε όμως, υπέρ επιλογών που γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια. Κινούμαστε βάσει του αισθήματος ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες και πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και το συμφέρον των πολλών».

 Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, ο Γραμματέας της ΝΔ, δήλωσε: «Ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγοντας τον Αλ. Μαρκογιαννάκη ως επικεφαλής συνδυασμού για την περιφέρεια Κρήτης έκανε πράξη την προσπάθεια διεύρυνσης και ανανέωσης που συντελείται στην Παράταξή μας. Επέλεξε ένα νέο, ικανό και δημιουργικό άνθρωπο ο οποίος θα παλέψει με πάθος για το καλό του τόπου» και συμπλήρωσε «Είμαι βέβαιος πως Αλ. Μαρκογιαννάκης θα παράξει ουσιαστικό έργο για την Κρήτη και θ’ αναδειχθεί σε ένα καλό περιφερειάρχη».

 Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης μιλώντας για την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο το επόμενο Σαββατοκύριακο, είπε: «Ο Πρόεδρός μας θα βρεθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Αναδρομές» στις 6.00μ.μ.. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή εκδήλωση».

 Ενώ, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μαζί με τον Γραμματέα του Κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

 Σε άλλο σημείο ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως: «Είμαστε βέβαιοι ότι και στην Κρήτη θα κυριαρχήσουμε εκλογικά. Ωστόσο, βασικός μας στόχος είναι μέσα από τη δουλειά που γίνεται και θα γίνει στο μέλλον, να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε και ιδεολογικά ενισχύοντας το μέτωπο της λογικής, της αξιοκρατίας και του ρεαλισμού που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και στην Κρήτη. Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη!».

 Η συνέντευξη έκλεισε με ένα προσωπικό μήνυμα του κ. Αυγενάκη προς τους πολίτες του Ηρακλείου στο οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες που εδώ και τόσα χρόνια μ’ εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να με εμπιστεύονται σε αυτή την αξιοσημείωτη και δημιουργική πολιτική διαδρομή».

Από τη Μεσαρά ετοιμάζει ο Αυγενάκης την κάθοδο Μητσοτάκη

Στο Τυμπάκι, βρέθηκε την Παρασκευή, ο Λ. Αυγενάκης. Μετά τη βόλτα του στην λαϊκή αγορά και αφού συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της περιοχής, βρέθηκε με φίλους και τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Βασικό θέμα συζήτησης η επανεκλογή του στην θέση του Γραμματέα του Κόμματος, κάτι που αποτελεί «ρεκόρ» για τα δεδομένα της «γαλάζιας» παράταξης. Πέρα όμως, από τα συγχαρητήρια, αυτό που έλεγαν όλοι είναι πως η επανεκλογή του αποτελεί πηγή περηφάνιας και για τους ίδιους, καθώς πρώτη φορά ένα Μεσαρίτης κατάφερε να ανέλθει τόσο ψηλά στην πολιτική.

Το σημαντικότερο όμως, ζήτημα που συζήτησαν ήταν ο συντονισμός της επικείμενης επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο, καθώς ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, την πόλη του Ηρακλείου για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ, στο κέντρο «Αναδρομές» στις 6.00μ.μ. Και την επομένη, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει οδοιπορικό στα νότια του νομού, στη Μεσαρά.

Σκοπεύει, μάλιστα, όπως λέγεται, να περπατήσει την περιοχή χωριό-χωριό, θέλοντας να συναντήσει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της περιοχής και να τους ευχαριστήσει αναγνωρίζοντας τη στήριξη που παρείχαν στο πρόσωπο του 3 χρόνια πριν κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Στήριξη που τον έφερε πρώτο σε σταυρούς με διαφορά στην περιοχή.

«Τώρα με ενότητα, πίστη, ομοψυχία και μαχητικότητα η περιοχή μας θα αγωνιστεί ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο εμπιστευόμαστε και είμαστε βέβαιοι πως θα παρέχει αμέριστη στήριξη για την ανάπτυξη της Μεσαράς και όχι μόνο», έλεγαν στελέχη της παράταξης, ενώ και πολλοί κάτοικοι της περιοχής έλεγαν στον Γραμματέα του Κόμματος πως: «Θα δώσουμε τα πάντα για να βρεθεί, ο Κ. Μητσοτάκης, στο τιμόνι της χώρας, αρχηγός μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης».

 Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ο κ. Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Στο Τυμπάκι, σήμερα, με κατοίκους της περιοχής και καλούς φίλους. Αφού με συνεχάρησαν για την επανεκλογή μου στη θέση του Γραμματέα της Ν.Δ., θυμηθήκαμε το ξεκίνημά μου στην πολιτική και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Τώρα, όμως, βάζουμε μπροστά το πρόγραμμα για την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη το επόμενο Σάββατο, στη Μεσαρά».

«Δεν ξεχνώ ποτέ όσους με στήριξαν από τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική»

Τέλος, μετά την πρόσφατη κοπή της πίτας στο γραφείο του στην Αθήνα, ο Λεύτερης Αυγενάκης πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο Γραφείο του στις Μοίρες, έχοντας στο πλευρό του τους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες του.

Σε ανάρτηση του Λ. Αυγενάκη στο Facebook σχολίασε:​

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος! Με καλούς φίλους και συνεργάτες που βρέθηκαν κοντά μου από τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική και των οποίων την στήριξη δεν ξεχνώ ποτέ, κόψαμε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο πολιτικό μου γραφείο στις Μοίρες».

back to top