Menu
RSS

500.000 ευρώ για έργα σε αρχαιολογικούς χώρους και στο νέο Μουσείο

500.000 ευρώ για έργα σε αρχαιολογικούς χώρους και στο νέο Μουσείο

Την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τον Υπουργείο Πολιτισμού ευχαρίστησε από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Έπεσαν το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ., κα Μαρίας Βλαζάκη, οι υπογραφές, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για χρηματοδοτήσεις τριών σημαντικών έργων στον τομέα του πολιτισμού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1) τον εξοπλισμό του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, με 170.000 ευρώ και αφορά εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το κτήριο.

2) την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Λισσού στο Σέλινο, που χρηματοδοτείται με 300.000 ευρώ.

3) τη νέα ανασκαφή στην Αρχαία Απτέρα που χρηματοδοτείται με 30.000 ευρώ.

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, το γεγονός ότι έχει ενταχθεί το αρχαιολογικό μουσείο με 3 εκ. 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε πως θα βρεθούν οι πόροι προκειμένου να συνεχιστούν σημαντικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων.

Παράλληλα η κα Βλαζακη ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με 770.000 ευρώ από πόρους του Υπουργείου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, όπως είπε ήδη το νέο Μουσείο έχει ενταχθεί και στο νέο ΕΣΠΑ.

Την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τον Υπουργείο Πολιτισμού ευχαρίστησε από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου που όπως τόνισε δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έργα πολιτισμού στα Χανιά, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι περιλαμβάνουν τα έργα που θα γίνουν στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους.

 

back to top