Menu
RSS

Έκθεση χειροποίητων κατασκευών από το κέντρο προστασίας παιδιών Χανίων

Έκθεση χειροποίητων κατασκευών από το κέντρο προστασίας παιδιών Χανίων

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων (Κέντρο Παιδικής Μέριμνας) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιεί στις 20 Ιουλίου και για μία μόνο μέρα, στο Γιαλί Τζαμισί (Ενετικό λιμάνι Χανίων), Έκθεση των χειροποίητων κατασκευών - δημιουργιών των παιδιών του, από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Κέντρου.

Οι δημιουργίες του εργαστηρίου αφορούν τέσσερεις διαφορετικές κατασκευές: Χεράκια από τσιμέντο που τα παιδιά, έμαθαν να καλουπώνουν και να συναρμολογούν και στην συνέχεια φύτεψαν με παχύφυτα, Μπάλες από Χαρτί, φτιαγμένες με την ιαπωνική τεχνική Origami, Στεφάνια φτιαγμένα από σύρμα και τέλος, Σχοινιά κατασκευασμένα από πλεγμένες ελαφρόπετρες, με την τεχνική των μαργαριταρένιων κολιέ: τρεις κόμπους ανά πέτρα. 

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι και η έκθεση των χειροποίητων δημιουργιών του, έγινε πραγματικότητα, χάρη στην προσφορά του δικτύου εθελοντών του Παραρτήματος, το οποίο συνεισφέρει στους τομείς της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει έναυσμα για νέες δράσεις από τους εθελοντές μας, αλλά και από κάθε συμπολίτη μας, που θα ήθελε να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του Κέντρου. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 το απόγευμα, ενώ η συγκεκριμένη προσπάθεια, γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

back to top