Menu
RSS

Συνεδριακός Τουρισμός στον Δήμο Πλατανιά

Συνεδριακός Τουρισμός στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ανταποκρίθηκε στα αιτήματα  των διοργανωτών για στήριξη και συμμετοχή με παράλληλες δράσεις, κατά την διάρκεια των συνεδρίων, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για ενίσχυση  εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο συνεδριακός. Επίκεντρο όλων των δράσεων από την πλευρά του Δήμου, ήταν οι επισκέπτες σύνεδροι να γνωρίσουν τις παραδόσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  του τόπου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

Στις υψηλού επιπέδου  υποδομές που υπάρχουν σε ξενοδοχειακές μονάδες στο Δήμο μας,  έγιναν  συγκεκριμένα τα εξής συνέδρια που στηρίξαμε :

1)  Το συνέδριο EWaS2 ( Eficcient and substainability of Water Systems) έλαβε χώρα το διάστημα 1-4 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Δ.ημοτικής Ενότητας Πλατανιά. Συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τμήμα Πολιτικων Μηχανικών) και  το Πολυτεχνείο Κρήτης (Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος)και πραγματεύτηκε την  διαχείριση συστημάτων νερού και υδάτινων πόρων υπό το πρίσμα της αξιοβίωτης ανάπτυξης και παρουσιάστηκαν 110 εργασίες ερευνητών από όλο τον κόσμο.

2) To Συνέδριο με  τιτλο  “Cell Wall Meeting”  διοργανώθηκε  από το Μ.Α.Ι.Χ, μεταξυ 12 και 17 Ιουνιου  ηταν ενα σημαντικο γεγονός  στο επιστημονικό  πεδίο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ιδεών και της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της έρευνας.

3)Το πρώτο διεθνές συνέδριοInternational Conference on Natural Hazards & Infrastructure (iconhic 2016) , διεξήχθει το διάστημα 28 -30 Ιουνίου. Αντικείμενο  ήταν το θέμα των φυσικών καταστροφών και οι υποδομές με συμμετοχές 250 ειδικευμένων μηχανικών από ολο τον κόσμο. Διοργανωθηκε απο το ΕΜΠ  (Εργαστήριο Εδαφομηχανικής τμήματος Πολιτ.Μηχανικών) σε συνεργασία  με το Πολυτεχνείο Κρήτης

4) Το διεθνές οφθαλμολογικό συνέδριο Aigean Cornea XIII,  όπου παράλληλα έλαβε μέρος και η  έκθεση “ 25 χρόνια Lasik από το νυστέρι στο lazer” που διεξήχθη στο Κολυμβάρι στις 1-3 Ιουλίου 2016.

Στην προσπάθεια μας αυτή ευχαριστούμε όλους τους φορείς και επιχειρήσεις που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συνέβαλαν  στην ευπρόσωπη  παρουσία μας, κάτι που αναγνωρίστηκε από τους διοργανωτές  και τους  συμμετέχοντες .

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε: 

•    τον Ιστορικό  Λαογραφικό  Καλλιτεχνικό Σύλλογο “ Κρητικές Μαδάρες” 
•    Λαογραφικό Όμιλο Χανίων “ Γιάννη Αγιασμενάκη”
•    Κάβα Ποτών “ Σταύρου  Χατζηδημητρίου”
•    Αρτοποιείο “ Κων/νου Περράκη”
•    Τυροκομικά Προϊόντα Υιοί Ε.Κωστάκη 
•    Παραδοσιακός Σύλλογος “το Ρόδο”
•    Δίκτυο Οινοποιών  Δυτικής Κρήτης

 

back to top